Pentru părinţi, copilul este o sursă de bucurie, pentru naţiune, el este o promisiune de viitor - consideră directorul Şcolii din satul Tătaru, Orăşanu Daniela

De Gabriela Popa 13 Ianuarie 2012, 17:53 InfoZone


"Este uşor să înveţi a merge. Important este încotro te îndrepţi. Ştim că nu toţi copiii sunt la fel. Pentru părinţi, copilul este o sursă de bucurie, pentru naţiune, el este o promisiune de viitor. Parinţii, dar şi naţiunea nutresc speranţe şi vise pentru copiii lor şi îşi pun întreaga încredere în cadrul didactic care îl educă şi formează. Transformând şcoala într-un centru de resurse educaţionale şi servicii oferite comunităţii, vom face ca fiecare vis, fiecare speranţă să fie mai aproape de împlinit". Aceasta este misiunea pe care trebuie s-o ducă la îndeplinire profesorii şi elevii şcolii Tătaru din comuna Dudeşti, judeţul Brăila

Directorul Şcolii din satul Tătaru, Daniela Orăşanu, profesor de matematică, începe povestea în urmă cu o sută de ani. "De trei ani sunt director la această şcoală şi pentru mine este o mare mândrie deoarece, ca şi instituţie, şcoala noastră datează de peste o sută de ani. Dacă vorbim despre şcoala de azi, avem două localuri, unde învaţă elevi din ciclul primar (24) şi gimnazial (91 elevi) iar la grădiniţă sunt 76 de copii. Procesul instructiv-educativ este asigurat de 21 cadre didactice. În anul şcolar care tocmai s-a încheiat, elevii şcolii noastre au participat la diverse concursuri judeţene, olimpiade de română şi matematică dar nu au reuşit să ajungă prea departe. În schimb, la disciplina geografie avem o elevă de clasa a 8-a care a obţinut mentiune la concursul "Europa, Casa mea", spune directorul şcolii.

Sursa citată a mai precizat că, în orice instituţie de învăţământ, elevii sunt împărţiţi în trei categorii: buni, foarte buni şi de nivel mediu şi de la fiecare sunt aşteptări după propriile puteri.
Şcoala din satul Tătaru dispune de şase săli de clasă, un laborator de informatică ce ar trebui dotat cu calculatoare noi, o sală de sport, o bibliotecă unde sunt peste 5.000 de volume. La intrare în şcoală, se poate observa o bancă foarte veche, piesă de muzeu, de peste 60 de ani şi caietul unui fost învăţător unde îşi trecea planurile de lecţii pe care urma sa le predea. Totodată, pe pereţi sunt expuse diverse panouri, cu desene ale copiilor dar şi diverse tesături realizate prin metode tradiţionale.

"Încercăm să aducem tradiţia mai aproape de copii, să o reînviem prin dansuri populare, prin învăţarea obiceiurilor locului. Consider că asta este a-ţi cunoaşte originile este deosebit de important pentru a putea evolua. Sunt mulţumită de performanţele şcolare dar sper că în anul şcolar viitor  va fi mult mai bine”, a subliniat Orăşanu Daniela Ionica, actualul director al şcolii din satul Tătaru.

 

Autor Gabriela Popa 13 Ianuarie 2012, 17:53 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii