Marea Unire sarbatorita cu cantec si dans la Gropeni

De Gabriela Popa 30 Noiembrie 2012, 10:06 InfoZone
Sub genericul "1 Decembrie 1918- un vis implinit", joi, 29 noiembrie in sala Caminului Cultural din comuna Gropeni, judetul Braila, a avut loc o manifestare cultural-artisitica de comemorare a marii Uniri si implicit a Zilei Nationale a Romaniei.
 
In organizarea evenimentului s-au implicat Scoala din Gropeni, biblioteca comunala, primaria Gropeni si oamenii care au fost cu sufletul alaturi de cei care au cantat si dansat pe scena.Manifestarile au debutat cu un concurs de istorie romana "Unitatea Nationala si Tricolorul" coordonat de prof. Leahu Mioara si prof. Carapetru Marius Nicolae unde echipe formate din cate doi elevi au raspuns la un set de intrebari despre Unire si evenimentele care au precedat-o. Apoi, au fost premiati si elevii care au avut cele mai bune creatii literare avand ca tema "Unirea". Elevele care au castigat  trebuia sa isi puna imaginatia la incercare si sa scrie un mic eseu despre cum ar fi fost daca ar fi mers la Alba Iulia si ar fi fost alaturi de romanii din toate colturile tarii la Marea Unire.De asemenea, in holul Caminului Cultural au fost expuse cateva desene ale  copiilor in cadrul concursului de creatie plastica "File de istorie" organizat de prof.inv. primar Done Mariana. Tot in cadrul manifestarilor au fost premiati si cei mai buni sahisti si fotbalisti in cadrul concursului "Cupa 1 Decembrie la sah si fotbal" organizat de directorul scolii Gropeni, prof. Inv. Primar Lambrinoc Ionel si prof. Toader Silviu Florin.Cele mai asteptate momente au fost cele artistice. Sub coordonarea prof. Dragan Vasilica, elevii au cantat melodii patriotice si au recitat poezii specifice.

Momentul final a apartinut arhi-cunoscutului Ansamblu de dansuri populare "Floricica" care, in fata spectatorilor, a oferit momente de dans cu totul autentice. Copiii, de toate varstele, au cantat si au dansat iar in sala oamenii le urmau exemplul. Programul a fost realizat de directorul Caminului Cultural Gropeni, Fluturas Radita si de prof. Paparus Elena Daniela. La fianlul spectacolului aplauzele au fost la scena deschisa iar dansatorii au primit inca odata confirmarea valorii lor chiar la ei acasa.

 

Autor Gabriela Popa 30 Noiembrie 2012, 10:06 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate