Festivalul inter-judetean de folclor ”Datini si obiceiuri de iarna - Cununita satului”, Liesti

De Alexandrina Iordache 03 Decembrie 2014, 20:21 InfoZone

afis festival LiestiSâmbata, 6 decembrie 2014, în Liesti judetul Galati, are loc Festivalul inter-judetean de folclor ”Datini si obiceiuri de iarna - Cununita satului”. Evenimentul este organizat de Primaria comunei Liesti, Asociatia ”Cununita Satului”, Caminul Cultural Liesti si Ansamblul folcloric ”Cununita Satului” Liesti în colaborare cu ”INFOZONE”, revista regionala de informare urbana si rurala, director Gabriela Popa.

Evenimentul, ultimul din anul 2014 în care este implicata revista ”INFOZONE”, este dedicat colindelor si obiceiurilor de iarna.

Si-au anuntat prezenta la festival ansambluri folclorice din mai multe zone ale tarii. Pe scena festivalului vor cânta, dansa si colinda ansamblurile: ”Chiparusul” din comuna Nereju, judetul Vrancea, ”Chindia” din comuna Jitia, judetul Vrancea, ”Mugurasii” din comuna Agas, judetul Bacau, ”Comorile Neamtului” din Piatra Neamt, judetul Neamt, ”Mladite Dobrogene” din comuna Greci, judetul Tulcea, ansamblul ”Floricica” si grupul de colindatori batrâni din comuna Gropeni, judetul Braila.

Gazda evenimentului este ansamblul folcloric ”Cununita Satului” din Liesti, judetul Galati care, de asemenea, va evolua pe scena festivalului.

 

Autor Alexandrina Iordache 03 Decembrie 2014, 20:21 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii