Elevii din comuna Dudeşti au inaugurat şcoala cea nouă cu cântece şi poezii

De Gabriela Popa 18 Septembrie 2012, 22:40 InfoZone

Luni, 17 septembrie porţile şcolilor s-au deschis larg în toată ţara pentru a primi sutele de mii de elevi, unii păşind pentru prima dată pragul lor, alţii pentru ultima oară. Fie că au fost elevi la grădiniţă, şcoala generală sau liceu, cu toţii au avut emoţii la revederea profesorilor, a şcolii, a băncilor şi mai ales a colegilor. Cele mai mari emoţii le au ca de obicei părinţii care îi însoţesc în special pe cei mici pentru a păsi curajoşi pe drumul învăţăturii.


Ca miile de elevi din întreaga ţară au fost şi copiii din comuna brăileană Dudeşti. Pentru ei clopoţelul a sunat la orele 8.30 şi i-a chemat la şcoala cea nouă. Cei mai emoţionaţi au fost copii de clasa I care în apaluzele celor părinţilor şi nu numai au păşit în curtea şcolii pe sub podul de flori făcut de colegii lor mai mari de clasa a V-a. Şi pentru a-şi arăta mulţumirea faţă de educatoarea lor dar şi faţă de părinţi, micuţii au ţinut şi un scurt program artistic de poezie şi muzică, impresionând asistenţa. Apoi, învăţătoarea Florentina Dobrescu a mulţumit educatoarei pentru munca depusă şi i-a asigurat pe părinţi că deşi este ultima promoţie de elevi, va depune tot efortul pentru a continua educarea celor mici şi după trei ani vor fi mulţumiţi.


“Deschidem noul an şcolar în condiţii mai deosebite deoarece şcoala Dudeşti este încă în proces de reabilitare dar azi ne bucurăm că vom păşi într-o parte frumoasa a şcolii care vă aşteaptă cu drag în clasele sale luminoase şi curate. Am rugămintea să le păstrăm pentru că aşteptăm de mult acest lucru. Primăria s-a implicat prin acest proiect de modernizare şi reabilitare a şcolii şi astăzi vedem rezultatul”, a spus directorul şcolii, prof. Daniela Orăşanu. Noul an şcolar aduce ca noutate “clasa 0” iar la Dudeşti aceasta va funcţiona la grădiniţă pentru că “încă îi lăsăm să mai simtă bucuria copilăriei dar începând de anul viitor ei vor veni în şcoală”, a precizat directorul şcolii.


În anul şcolar 2012-2013, la şcoala Dudeşti vor învăţa elevii după cum urmează: clasa 0- 16 elevi; clasa I 18 elevi- instruiţi de învăţătoarea Dobrescu Florica; clasa a II-a- 26 elevi instruiţi de înv. Dragomir Caliopia, clasa a III-a - 18 elevi; clasa a IV-a- 21 elevi. La gimnaziu, în clasa clasa a V-a -18 elevi instruiţi de prof. lb. engleză Aura Feraru, titulară a şcolii; clasa a VI-a- 18 elevi instruiţi de prof. Bădica Monica; clasa a VII-a- 21 elevi- instruiţi de prof de fizică/chimie Ghinea Gina iar la clasa a VIII-a- 21 elevi prof. Mocanu Olguţa, singura clasă care nu a schimbat dirigintele din clasa a V-a.

 

Emoţii şi pentru copiii de la şcoala Tătaru

 

La şcoala din satul Tătaru, manifestările dedicate începerii noului an şcolar au debutat cu o slujbă religioasă ţinută de preotul paroh Dan Ene urmată de un cuvânt de învăţătură adresat copiilor, părinţilor şi profesorilor. “Dumneavoastră, cadrele didactice sunteţi slujitori pe altarul cunoaşterii. Am rugat pe bunul Dumnezeu să vă dea sănătate şi putere să puteţi împărtăşi lumină din lumina cunoaşterii. Nu aveţi un serviciu ci aveţi o misiune sfântă de a lumina sufletele acestor copii şi îi va călăuzi în toată viaţa pe drumurile lor”, a spus părintele Ene.


În noul an şcolar, la şcoala din Tătaru învaţă următorii elevi: clasa 0- 14 elevi instruiţi de doamna Surdeanu Sorina îşi va desfăşura cursurile la grădiniţă pentru că acolo au toate condiţiile necesare pentru buna derulare a procesului educaţional. La clasa I-22 elevi; clasa a II-a-17 elevi instruiţi de învăţătorul  Crăciun Marian; clasa a III-a- 23 elevi instruiţi de învăţătorul Vlad Fănel; clasa a IV-a- 23 elevi insrtuiţi de Crăciun Marcela; clasa a V-a-23 elevi- diriginte Bibicu Florentina, profesor de limbă franceză; clasa a VI-a- 19 elevi- diriginte profesor de istorie Molodoveanu Gabriel; clasa a VII-a-25 elevi iar clasa a VIII-a- 22 elevi.

 


Şi aici copiii de clasa I au fost întâmpinaţi cu podul de flori şi în schimb au oferit un program artistic cu muzică şi poezii.


Urăm tuturor copiilor mult succes în noul an şcolar şi note cât mai bune.

 

Autor Gabriela Popa 18 Septembrie 2012, 22:40 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate