“Dezvoltarea Antreprenoriatului în Regiunile Sud-Est şi Sud-Muntenia” la final

De Gabriela Popa 17 Decembrie 2015, 18:53 InfoZone

logoAgentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE) a implementat, in calitate de beneficiar, proiectul cu titlul “Dezvoltarea Antreprenoriatului in Regiunile de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia – DARSESM”, ID proiect 149522, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul Major de Interventie 3.1 “Promovarea culturii antreprenoriale”.

Proiectul DARSESM a fost implementat in parteneriat cu  SC CONSULTEAM RECRUTARE SI SELECTIE SRL/Bucuresti, Fundatia Culturala “Quo Vadis”/Iasi, SC ACTIV EXPERT CONSULTANTA SI SERVICII SA/Buzau si Asociatia Editorilor din Romania/Bucuresti.

Proiectul s-a derulat la nivelul Regiunilor de Dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia, avand o perioada de implementare de 11 luni. Valoarea totala eligibila a proiectului a fost de app. 8 mil lei din care peste 2 % reprezinta contributia proprie a beneficiarilor.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea antreprenoriatului prin imbunatatirea competentelor si abilitatilor antreprenoriale si sprijinirea infiintarii de noi firme, competitive pe piata. Proiectul s-a adresat unui grup tinta de peste 400 persoane, din cele 2 Regiuni de dezvoltare, care au dorit sa  initieze o afacere.

Principalele rezultate ale proiectului au fost:
- formarea profesionala a peste 400 persoane in vederea obtinerii de competente antreprenoriale acreditate ANC si de initiere in industrii creative;
- organizarea de cursuri de initiere acreditate ANC in ocupatia manager si director vanzari; infiintarea a 2 centre de sprijin si initiere a afacerilor in Braila si Pitesti si dezvoltarea unui centru deja existent in Buzau;
- crearea unei scheme de minimis pentru firme nou-infiintate, cu finantarea dotarilor initiale, in valoare medie de 20.000 de euro, avand ca principal scop incurajarea antreprenoriatului;
- 54 intreprinderi nou-infiintate si crearea a peste 100 locuri de munca, prin implementarea unei scheme de ajutoare si stimulente pentru demararea afacerilor; asistenta furnizata in vederea infiintarii si consolidarii afacerilor.

 

Autor Gabriela Popa 17 Decembrie 2015, 18:53 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii