Comuna Măxineni în straie de sărbătoare

De Gabriela Popa 16 Septembrie 2012, 19:33 InfoZone

Locuitorii comunei Măxineni din judeţul Brăila s-au adunat ieri cu mic cu mare la fostul stadion pentru a sărbători cea de-a doua ediţie a zilelor comunei. Tânărul primar Stroia Costel, edil la primul mandat, le-a pregătit numerose surprize artistice iar voia bună a fost la ea acasă. Prin fumul grătarelor se puteau zări chipurile fericite ale copiilor veniţi cu părinţii dar şi vârstnici care au lăsat pentru câteva ore acasă grija muncilor câmpului şi au venit la spectacol

Puţin trecut peste orele 17.00 pe scenă şi-a făcut apariţia cunoscuta formaţie brăileaă AZUR. Preţ de trei ceasuri Nelu Vlad şi colegii săi au încântat audienţa cu melodii noi dar şi slagăre care au făcut legendă în întreaga ţară şi lume. AZUR a demonstrat şi de data aceasta că este o formaţie iubită şi respectată de brăileni şi valoarea cântecelor sale dăinuie peste timp. Spre finalul recitalului care a încălzit atmosfera şi, totodată, a deschis manifestările dedicate Zilelor Comunei Măxineni, Nelu Vlad a oferit câteva dedicaţii speciale primarului comunei Stroia Costel dar şi organizatorilor care s-au implicat în organizarea evenimentului.


După acest prim moment artistic, pe scenă au urcat Ansamblul Folcloric local „Corbeanca” şi „Tudorencele” din comuna vecină Salcia Tudor. Costumul popular a fost admirat de cei prezenţi iar suitele de dansuri oferite au încălzit şi mai mult atmosfera. Primarul comunei Măxineni, Stroia Costel, nu a stat locului o clipă, preocupat fiind ca toată lumea să se simtă bine. Important de precizat este faptul că în cadrul acestei ediţii, Primăria şi Consiliul Local a decis să acorde câteva diplome şi suma de 500 de lei tinerilor care s-au căsătorit în aceste zile.


Spre finalul serii, locuitorii din Măxineni s-au delectat cu un minunat recital susţinut de cunoscuta interpretă de muzică populară, Mioara Velicu. Înainte de a urca pe scenă, domnia sa ne-a acordat un scurt interviu:

„Dacă melodiile mele ajung la sufletele lor, înseamnă că nu am cântat degeaba”
-a spus doamna muzicii populare, Mioara Velicu

Reporter: Cu ce gânduri aţi venit în această seară la Măxineni?
Mioara Velicu:  În primul rând am venit la invitaţia domnului primar căruia îi mulţumesc şi pentru acest public minunat care îndrăgeşte muizca populară şi păstrează tradiţiile şi obiceiurile locului. De 27 de ani nu am mai fost aici dar oricum atmosfera este cu totul deosebită şi mă bucur că mă aflu aici pentru că e bine ca oamenii să te vadă şi aşa pe viu nu numai la televizor.
Reporter: Ce proiecte pregătiţi în continuare?
Mioara Velicu: Am câteva piese noi făcute cu orchestra „Lăutarii” de la Chişinău şi, poate, dacă îmi ajută Dumnezeu, să imprim anul acesta, până de Crăciun un nou cd făcut cu maestrul Ioan Cobală de la „Rapsozii Botoşanilor”. Am 18 piese noi care sper să placă publicului.
Reporter: Ce spectacol le veţi oferi locuitorilor din Măxineni în această seară?
Mioara Velicu: Am sa fac un show mai deosebit cu bancuri şi cu câteva cântece populare pe care ei le cunosc şi, dacă aceste melodii ajung la sufletele lor, înseamnă că nu am cântat degeaba.

După recitalul marii artiste, a urmat un superb foc de artificii şi oamenii s-au dus acasă pentru a se pregăti pentru o nouă zi de distracţie pentru că duminică, 16 septembrie, manifestările dedicate Zilelor Comunei Măxineni au continuat cu alte surprize.

 

Autor Gabriela Popa 16 Septembrie 2012, 19:33 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii