Campanie de informare pe măsura 312

De Gabriela Popa 25 August 2012, 10:29 InfoZone
Biroul Regional Sud-Est al RNDR în colaborare cu Agenția Regională de Știri Europene InfoZone Media, a demarat o campanie de informare în comunele județului Brăila privind Măsura 312 a PNDR și oportunitățile pe care aceasta le oferă pentru micii întreprinzători care doresc să dezvolte activități non-agricole în mediul rural.

Campania a debutat joi, 23 august în comuna Mircea Vodă la Centrul PAPI unde au fost prezenţi primarul comunei, Alexandru Moşescu, coordonatorul centrului PAPI, Cornelia Presadă dar şi câteva dintre ţesătoarele din localitate care au absolvit un curs de calificare în această meserie. Directorul Biroului Regional Sud-Est al RNDR, Silvia Gănescu a prezentat  oportunităţile măsurii 312 care va fi lansată la 3 septembrie şi a oferit informaţii despre ce alte tipuri de proiecte pot fi realizate în comună.

Concret, pe măsura 312, suma nerambursabilă acordată este de maxim 200.000 euro, iar intensitatea ajutorului public poate ajunge la 85% pentru actvivitățile productive, respectiv 70% pentru servicii. Sesiunea de depunere proiecte va fi deschisă în perioada 3-28 septembrie 2012 și sunt eligibile spre finanțare următoarele tipuri de investiții: în activități non-agricole productive, cum ar fi: industrie ușoară, procesarea lemnului, prelucrări mecanice, etc; în activități meșteșugărești și de artizanat; în servicii, cum ar fi: frizerie/coafură, vulcanizare, ateliere reparații, cabinete medicale umane/veterinare; în activități auxiliare pentru producția vegetală și creșterea animalelor.

Caravana de informate va continua luni, 27 august în comuna Tufeşti şi miercuri 29 august în comunele Cazasu şi Râmnicelu.

 

Autor Gabriela Popa 25 August 2012, 10:29 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii