Braila: Festivalul de tineret - Uniti prin arta!

De Gabriela Popa 17 Mai 2012, 14:49 InfoZone
Asociaţia Clubul de turism Proilavia implementează în perioada 7 mai - 4 iunie 2012 proiectul Festivalul de tineret "Uniţi prin artă". Proiectul a fost declarat câştigător în urma concursului local de proiecte de tineret 2012 şi este finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret/Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila.

Scopul proiectului este încurajarea consumului cultural în rândul tinerilor brăileni, cu sau fără dizabilităţi

Proiectul este inovator atât pentru grupul ţintă, cât şi pentru comunitatea brăileană, propunându-şi să aducă împreună tineri pasionaţi de artă (muzică folk, poezie, teatru, alte arte) şi a realiza un evenmiment cultural deosebit.

Elementul de noutate vine din dorinţa şi necesitatea de a integra şi tinerii cu dizabilităţi care au diferite talente artistice-culturale şi împreună cu alţi tineri brăileni talentanţi în muzică folk şi poezie să realizeze un spectacol inedit care să adauge o notă de frumuseţe aparte fenomenului cultural cu şi pentru tineretul Brăilei.

 Proiectul este inovator prin faptul că porneşte de la premiza că persoanele cu dizabilităţi trebuie să fie nu doar un public consumator de cultură, ci şi o categorie care “produce cultura” prin implicarea directă în realizarea actului cultural.

Cel mai important obiectiv al proiectului este îmbunătăţirea mijloacelor de interacţiune între 25 de tineri cu şi fără dizabilităţi ca urmare a două evenimente cultural-artistice: miniexpoziţie cu exponate, produse realizate de tineri cu şi fără dizabilităţi şi festivalul de tineret în perioada 1-2 iunie 2012, în sala de spectacole a Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" Brăila.

Partenerii proiectului : Asociaţia Nevăzătorilor din România-filiala Brăila şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România-filiala Brăila.

Dacă eşti tânăr, ai între 14-35 ani, vrei să te afirmi, eşti pasionat de muzică folk, poezie, artă - te aşteptăm la concursul-festival. Se vor acorda premii şi diplome, participarea fiind gratuită !!! Relaţii şi înscrieri la tel 0723/33.79.63.- Gabriel Lala şi www.proilaviabraila.yolasite.com


 

Autor Gabriela Popa 17 Mai 2012, 14:49 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii