Ansambluri folclorice brăilene prezente la Zilele comunei Vulturu, 16 august 2015

De Alexandrina Iordache 08 August 2015, 12:44 InfoZone

Spicul SilisteaAnsamblurile folclorice brăilene sunt din ce în ce mai prezente la evenimentele culturale organizate în județ si în județele învecinate. Astfel, după ca în data de 15 august participa la șezatoarea cultural-artistică organizată în cadrul Zilelor comunei Mircea Vodă, judetul Brăila, trei ansambluri folclorice din judet vor sustine programe artistice pe 16 august 2015, în comuna Vulturu, judetul Vrancea, la evenimentul ”Datini, joc si voie bună” organizat în cadrul Zilelor comunei Vulturu.

Este vorba de ansamblurile folclorice: ”Spicul” din comuna Siliștea, ”Romanița” din comuna Romanu si ”Tudorencele” din comuna Salcia Tudor.

”Datini, joc si voie bună”, eveniment organizat cu sprijinul revistei ”Infozone”, la care vor evolua cele trei ansambluri folclorice brăilene, are loc duminica, 16 august 2015, începând cu ora 15,00, în Piața agroalimentară din comuna Vulturu, judetul Vrancea și debutează cu o paradă a portului popular.

Participă ca invitați ansamblurile folclorice ”Spicul” Siliștea - Brăila, ”Cununița satului” Liești - Galați, ”Altona” Cerna - Tulcea, ”Romanița” Romanu - Brăila, ”Plai vânătorean” Vânători - Galați si ”Tudorencele” Salcia Tudor - Brăila.

Zilele comunei Vulturu se desfasoara pe 15 si 16 august 2015 si cuprinde mai multe evenimente:
- în ziua de 15 august: parastas la Monumentul Eroilor, întâlnirea fiilor satului si un program artistic sustinut de mai multe ansambluri printre care si Ansamblul ”Animo” din Chișinău
- programul zilei de 16 august cuprinde, pe lângă evenimentul ”Datini, joc si voie bună”, un spectacol sustinut de mai mulți soliști de muzică populară și ușoară.

Ca invitați speciali la manifestările organizate cu ocazia Zilelor comunei, participă:
- Ansamblul ”Animo” din Chișinău
- Ansamblul folcloric profesionist ”Tara Vrancei”
- Fanfara ”Valurile Dunării” Galați

 

Autor Alexandrina Iordache 08 August 2015, 12:44 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii