Jurnal urban | Uite porcul, nu e porcul!

De Gabriela Popa 03 Mai 2020, 09:28 InfoZone

O femeie din comuna Pomi, județul Satu Mare a fost, recent, amendată de polițiști pentru că a fost prinsă pe stradă, fără declarație pe propria răspundere, în timp ce fugea după porcul ce scăpase din gospodărie.
,,Mulțumim pentru amenda dată soției mele. Porcul din gospodărie a fugit pe stradă și soția mea nu a apucat să facă declarația pe propria răspundere, încălcând astfel ordonanța militara’’, spune soțul sătmărencei.
Femeia a fost amendată cu 2.000 de lei.
Aceasta este ştirea care e de-a râsu-plânsu!

Acum stau să mă gândesc cum ar fi putut proceda biata femeie să nu se aleagă cu amendă:
1. să ghicească că porcul vrea să fugă din curte și să facă declarația înainte în care să scrie că se va afla pe domeniul public alergând după animal.
2. când a văzut animalul fugind din curte, să urle la el să se întoarcă acasă, să scrie declarația şi apoi să îl lase să fugă iar ea după el.

Desigur că e total ridicol şi absurd ceea ce am spus eu.

În final, porcul s-a întors în gospodărie şi odată cu el a adus și amenda de 2.000 lei.

Uite oile, nu sunt oile

O altă situație relativ similară i s-a întâmplat unui bărbat din comuna prahoveană Gornet-Cricov. Acesta a luat o amendă de 15.000 din cauza celor opt oi care au scăpat din țarc. Bătrânul a fost "turnat" de un vecin că a ieșit în afara locuinței fără a avea asupra sa declarație pe propria răspundere.
Nepoata bătrânului a povestit că cele opt oi ieșiseră din curte, iar omul a plecat după ele, să le aducă acasă. Atunci ar fi fost reclamat de un vecin, deși animalele nici măcar nu ajunseseră pe terenul lui. Aceasta a mai spus că bărbatul l-ar fi înjurat pe polițist, de unde şi valoarea mare a amenzii, dar acest lucru nu a mai fost consemnat în procesul-verbal.
Ca și în primul caz se mențin cele două ipoteze.

Și cu găina cum rămâne?

Acum stau să mă gândesc la următoarea situație: dacă câteva găini dintr-o gospodărie sar peste gard şi proprietarul fuge după ele fără declarație pe propria răspundere, logic că își ia amendă.
Sau gâștele dacă ies din curte să se plimbe pe drum și proprietarul iese după ele fără declarație...îşi ia amendă.
Cred că și dacă mergi cu vaca la păscut îți trebuie declarație.

În toate situațiile de față un singur vinovat găsesc: animalele că nu au anunțat proprietarii de intențiile lor. S-or fi săturat și ele de carantină!

În încheiere aş vrea să ofer un sfat oilor, porcilor, boilor, cailor şi tuturor animalelor de prin gospodăriile oamenilor: anunțați din timp că vreți să fugiți. Uite așa se evită asemenea neplăceri!
Până la urmă o lege e pentru toți și ea trebuie respectată!

Acest text este un pamflet bazat pe situații reale și trebuie tratat ca atare!

 

 

Autor Gabriela Popa 03 Mai 2020, 09:28 InfoZone
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii