Workshop cu tema: ”Programele inovatoare de combatere a șomajului de lungă durată”, Braila, hotel Traian, 12 mai 2015

De A.Frangu 07 Mai 2015, 16:35 In Obiectiv Braila

Marti, 12 mai 2015, între orele 10,00-14,00, la Hotel Traian, Piata Traian nr. 1, din Braila are loc workshopul  cu tema: ”Programele inovatoare de combatere a șomajului de lungă durată”. Organizatorul evenimentului este Blocul National Sindical.

Agenda evenimentului:
9,30 - 10,00 - cuvânt deschidere presedinte BNS, Dumitru Costin si interventii ale oficialitatilor locale
10,30 - 11,30 - prezentarea documentului de lucru Brosura ”Schema de garantii - mecanism de integrare a tinerilor pe piata muncii”, prezinta dl. Florian Marin, responsabil monitorizare si grup tinta
11,30 - 12,30 - Evaluare interactiva a programului pilot ”Garantii pentru Tineri”, prezinta dl. Dumitru Costin, presedinte BNS
12,30 - 13,00 - Sesiune de întrebari si raspunsuri. Interventii, comentarii, dezbateri, evaluare, concluzii

Proiectul “Garanții pentru TINEri!” este un proiect pilot cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, implementat de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, lider de proiect, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România și Blocul Național Sindical.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care se află în şomaj sau în căutarea unui loc de muncă, Consiliul European, prin ședința din ianuarie 2012, a recomandat statelor membre să inițieze o Schemă de Garantare pentru Tineri care să vizeze măsuri active pentru inserţia profesională a acestora. Schema pilot de tip 'Garanţii pentru tineri', finanţată prin POSDRU 2007-2013, va creşte oportunităţile de acces pe piaţa muncii pentru cel puțin 5000 de tineri la nivel național. Implementarea acestei scheme pilot va permite identificarea unui set eficient de măsuri, adaptat specificului naţional, pe baza căruia se va proiecta Schema de garanţii pentru tineri 2014-2020.

Proiectul “Garanții pentru TINEri!” contribuie la atingerea acestor obiective naționale prin operaționalizarea unei Scheme de Garanții pentru tinerii din regiunile București-Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia și Sud Est care nu au absolvit examenul de bacalaureat și nu dețin un loc de muncă, în vederea facilitării accesului acestora pe piața muncii.

 

Autor A.Frangu 07 Mai 2015, 16:35 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii