Vacanta la muzeul Brailei

De A.Frangu 30 Iulie 2014, 15:25 In Obiectiv Braila
De luni pâna joi, pe durata a doua ore zilnic, Secţia „Artă” a Muzeului Brăilei desfăşoară în perioada 10 iulie - 30 august 2014, la Galeria de Artă „Gheorghe Naum” din Piaţa Traian nr. 3 (intrarea prin str. Galaţi),  un  program creativ-educativ adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani,  numit „Vacanţa la muzeu”.  Activitatea se desfăşoară pe grupe de vârsta.

Coordonatorul activităţii este Mariana Bogdan, colaborator al secţiei „Artă” a Muzeului Brăilei, absolventă a Facultăţii de Artă din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, informeaza organizatorul într-un comunicat de presa.

”Programul îmbină în mod creativ educaţia estetică cu educaţia pentru mediu şi inventivitatea copiilor. Ineditul constă în folosirea de materiale reciclabile, care vor fi transformate în lucrări sau obiecte cu valoare artistică.

După un tur al sălilor de expoziţie de la Secţia „Artă”, unde copiii au vizionat imagini cu opere ale unor artişti contemporani, ei au fost stimulaţi să facă diferenţa între arta bidimensională şi arta tridimensională, făcând un popas în sala ,,Mimi Şaraga”, unde s-au familiarizat cu arta obiectuală.

Obiective urmărite:
- includerea Muzeului Brăilei în sfera preferinţelor turistice ale publicului tânăr;
instaurarea ideii că muzeul este un spaţiu cultural care susţine dezvoltarea personalităţii;
- formarea şi dezvoltarea gustului artistic cu ajutorul educaţiei prin valori plastice;
- crearea unui univers propriu în sfera imaginativului şi afectivului prin realizarea de alăturări şi ansamblări artistice ;
- formarea tinerilor în spiritul programelor UNESCO, a educaţiei relative la mediu, prin folosirea în scopuri artistice a materialelor reciclabile”, precizează Mariana Bogdan.

Activitatea se va finaliza cu o expoziţie ce va cuprinde lucrările copiilor participanţi la proiectul „Vacanţa la Muzeu”, se precizeaza în comunicat.

 

Autor A.Frangu 30 Iulie 2014, 15:25 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate