Structurile MAI Braila sunt pregatite pentru Referendum

De IPJ Braila 24 Iulie 2012, 13:17 In Obiectiv Braila
În zilele de 28 şi 29 iulie, un număr de 216 poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila vor asigura paza celor 135 de secţii de votare, din totalul de 279 de secţii, constituite la nivelul municipiului şi judeţului Brăila, 187 de lucrători de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila vor asigura paza la 72 de secţii de votare, 28 de poliţişti de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila vor avea în pază 18 secţii de votare, şi 88 de lucrători de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila, 39 de secţii de votare.

De asemenea, la 15 secţii de votare, paza va fi asigurată de 8 lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, 4 lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, şi 4 de la Oficiul Român pentru Imigrări.
   
Conform Planului de măsuri pe perioada campaniei electorale şi a referendumului, care se aplică la nivelul tuturor unităţilor teritoriale de poliţie, se acordă atenţie deosebită cooperării cu celalate structuri de aplicare a legii, în sensul abordării integrate de acţiune pentru asigurarea ordinii şi siguranţei în această perioadă.
   
După acest principiu, zilnic, alţi 179 de poliţişti, 112 lucrători de la I.J.J. Brăila, 8 de la I.S.U. Brăila şi 29 de la Poliţia Locală vor avea atribuţii, exclusiv, pe linia menţinerii ordinii şi siguranţei publice în municipiu şi judeţ.
   
De asemenea, s-au mai constituit colective comune cu celelalte structuri teritoriale, constând în echipe pentru intervenţie şi echipe de specialişti de la Serviciile de Investigaţii Criminale, de Investigare a Fraudelor, Rutier ş.a., care vor urmări, în special, verificarea, cercetarea şi soluţionarea, potrivit competenţelor, a evenimentelor, incidentelor şi a altor situaţii care au sau pot avea legătură cu campania electorală ori cu referendumul.

Principalele obiective urmărite de forţele de ordine publică în cadrul acestei misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale, atunci când se constată încălcări ale legii.

 

Autor IPJ Braila 24 Iulie 2012, 13:17 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii