Spectacol dedicat sarbatoririi Unirii la Braila

De Alexandrina Iordache 24 Ianuarie 2012, 15:14 In Obiectiv Braila


Pe 24 ianuarie 2012, la ora 10, brailenii au umplut pana la refuz sala de spectacole de la Casa Tineretului unde a avut loc un program artistic inchinat sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor. In sala au fost prezenti si reprezentanti ai administratiei locale intre care l-am remarcat si pe primarul Brailei.

In deschiderea spectacolului componentii Muzicii Militare a Garnizoanei Brăila, intr-o tinuta impecabila, dirijati de lt.col. Petrea Gogu, au intonat Imnul National.

Dupa prezentarea, foarte pe scurt, a actului de la 24 ianuarie 1859 si a importantei acestuia, a continuat spectacolul oferit de Muzica Militara a Garnizoanei Braila si de solistii ei, fiind aplaudati la scena deschisa.

Pe tot parcursul spectacolului, pe fundalul scenei, au fost proiectate momente ale Unirii din 1859 inclusiv figurile marcante ale Unirii.

In continuare spectacolul a fost sustinut de elevi de la trei scoli din Braila. Astfel, trupa de teatru a scolii cu clasele I-VIII  “M. Kogălniceanu” a prezentat sceneta "Mos Ion Roata si Unirea" indrumati fiind de prof. Raluca Micu si Doina Petcu.

Sub indrumarea prof. Alina Busia, trupa de teatru a elevilor de la scoala cu clasele I-VIII “Al.I. Cuza” a prezentat, cu emotiile firesti, colajul de versuri "Noi vrem sa ne unim cu tara".

Spectacolul a fost incheiat de trupa de teatru a elevilor scolii cu clasele I-VIII “C.S. Aldea” care, sub indrumarea prof. Adriana Dumitrescu, a prezentat sceneta "Ziua Unirii".

 

Autor Alexandrina Iordache 24 Ianuarie 2012, 15:14 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate