Sarbatorirea Sfântului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al municipiului Braila

De A.Frangu 04 Decembrie 2014, 11:39 In Obiectiv Braila

biserica Sf.Nicolae BrailaCa în fiecare an, brailenii sarbatoresc patronul spiritual al orasului, Sfantul Ierarh Nicolae. In perioada 5-6 decembrie 2014, în organizarea Primariei Municipiului Braila, se vor organiza mai multe actiuni la care sunt asteptati sa participe cât mai multi braileni.

Mos Nicolae va aduce daruri unor tineri, varstnici si familii aflate in dificultate, celor 50 de familii care au împlinit 50 de ani de casnicie, spectacole la Teatrul de papusi si dulciuri pentru copii si sărmalute de post împărtite, conform traditiei, enoriasilor cu ocazia Sfantului Ierarh Nicolae alaturi de alte actiuni organizate de Primarie si Biserica ”Sfântul Nicolae”.

Sarbatorirea patronului spiritual al municipiului Braila, Sfantul Ierarh Nicolae, se va desfasura dupa urmatorul program comunicat de Primaria Braila:

Vineri, 05 decembrie 2014
ora 10.00 - Aniversare 50 de ani de casnicie (Corpul D – Liceul de Arta “H Darclee”)
Spectacol prezentat de Casa de Cultura a Municipiului Braila

La fel ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor, Primăria Municipiului Braila  şi Consiliul Local îi serbează pe brăilenii care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Municipalitatea le oferă acestora în dar 500 de lei, flori şi diplome.
Evenimentul dedicat celor 50 de familii serbate de Primarul Municipiului Braila – Dr. Ing. Aurel Gabriel Simionescu - pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie, are loc in corpul D al Liceului de Arta „H Darclee”.

Programul artistic va fi asigurat de elevii liceului coordonati de domnul prof. Ionel Filip, directorul adjunct al institutiei liceale.
La finalul recitalului de muzică populară, cuplurile vor primi diplome de recunoştinţă şi flori, urmând ca acestea să primească prin mandat poştal şi cei 500 de lei.

ora 15.00, Aducerea moastelor Sf. Ierarh Nicolae la Penitenciarul Braila
ora 16.00, Procesiune “Calatori pe cararile Sfintilor”
De la biserica parohială „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” un sobor de preoţi brăileni şi gălăţeni cu veşminte de aceeaşi culoare vor veni cu Sfintele Moaşte până în faţa bisericii parohiale “Sf. Nicolae”;

În perioada 05 - 07 decembrie, Sfintele Moaşte se vor afla spre închinare la Biserica “Sf. Nicolae”.
ora 18.00, Slujba de priveghere inchinata “Sfantului Nicolae”

Sambata, 06 decembrie 2014
Ora 9.00 – Slujba arhiereasca dedicata Sfantului Nicolae - Biserica “Sf. Nicolae”
Ora 12.00 – “In cautarea celor tristi si singuri” – actiune filantropica pentru persoanele aflate in dificultate (Biserica “Sf. Nicolae” in parteneriat cu Primaria Municipiului Braila imparte 250 de pachete cu dulciuri si alimente)

Sâmbătă, 6 decembrie 2014, în cadrul sărbătorilor Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, are loc pelerinajul „Călători pe cărările sfinţilor”, desfăşurat de către parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”.
Grupul de preoti si credincioși braileni se va întâlni în fața bisericii "Sfântul Nicolae" cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos si Primarul Municipiului Brăila – dr. Inginer Aurel Gabriel Simionescu, cu preoți și diaconi din eparhie. În biserică se va săvârși slujba litiei, urmând apoi un cuvânt de învățătură al Ierarhului Dunării de Jos.  Raclele cu moaște vor fi așezate pe un frumos baldachin în fața bisericii unde vor rămâne până în ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae, pe 6 decembrie, inclusiv.

Sambata, 06 decembrie, după oficierea Sfintei Liturghii Arhieresti de catre Arhiepiscopul Dunarii de Jos, PS Casian Craciun,  are loc o actiune filantropica de ajutorare a 250 de tineri, varstnici si familii aflate in dificultate.

De asemenea, sase mii de sărmalute de post vor fi impărtite enoriasilor cu ocazia Sfantului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al municipiului Braila.  Sărmălutele de post vor fi oferite credinciosilor de Primaria Municipiului Braila, conform traditiei.

Teatrul de Papusi – doua spectacole ptr. Copii – “Fat frumos cel mofturos si un zmeu intors pe dos”
Ora 10.00 – Participa gradinitele :  Gr.1,11, 27, 37, 39.
Ora 12.30 – Participa gradinitele :  Gr. 48, 36, 6, 13, 22, 5.
La ambele spectacole sunt prezenti 350 de copii; acestia urmand sa primeasca dulciuri de la Mos Nicolae.

Într-o perioadă în care ne-am obişnuit să primim şi să dăruim, potrivit tradiţiei Sfântului Nicolae, copiii din municipiul Braila se vor bucura de un alt gen de Moş Nicolae. Darul nu va fi în ghetuţe, ci va consta intr-un spectacol oferit de Teatrul de Papusi – “Fat frumos cel mofturos si un zmeu intors pe dos”.

Vizita la Caminele pentru persoane varstnice.
Ora 10.00 - Camin Lacu Sarat. Program artistic sustinut de Palatul Copiilor.
Ora 10.30 – Camin “Sf Petru si Pavel”. Program artistic sustinut de Casa de Cultura
La camine, pe langa spectacolul de muzica populara si muzica usoara,  vârstnicii vor primi flori si prajituri.

 

Autor A.Frangu 04 Decembrie 2014, 11:39 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii