Scoala de turism si educatie urbana Proilavia o experienta de neuitat

De Mircea Gabriel Lala 13 Iulie 2012, 12:58 In Obiectiv Braila
Asociatia Clubul de turism "Proilavia" anunta finalizarea scolii de turism si educatie urbana din cadrul proiectului "Scoala de turism si educatie urbana din cadrul proiectului " Proiectul a fost declarat castigator in urma concursului local de proiecte de tineret 2012 si este finantat de Autoritatea Nationala pentruSport si Tineret/Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila.Partenerii proiectului: Agentia pentru Protectia Mediului Braila si Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania-filiala Braila.

Astfel, proiectul a venit in intampinarea tinerilor braileni printr-o oferta educationala inovatoare si non-formala si a contribuit la formarea, dezvoltarea si exersarea de competente si atitudini social-civice necesare tinerei generatii pentru participarea activa la viata sociala prin crearea unor poli de opinie la nivel local.
       
Tinerii au parcurs in perioada 23 iunie-11 iulie 2012 module teoretice si practice, invatand notiuni de prim ajutor, notiuni despre turism, istoria turismului,forme de turism practicate atat in Romania cat si in Braila,metode de documentare si informare turistica, prezentare echipament turistic,orientare turistica, notiuni despre turistmul international si alte notiuni utile oricarui
turist. De asemenea, tinerii au fost pusi in situatia de a efectua un traseu turistic "virtual" in Romania, avand la dispozitie hartI turistice. Intr-un alt exercitiu, tinerii au alcatuit traseee tustice in judetul Braila, imbinand diferite forme de turism.
       
Tinerii au vizitat o statie de monitorizare a aerului, unde, cu ajutorul specialistilor de la Agentia pentru protectia Mediului,  au putut vedea, afla si invata notiuni despre modul de monitorizare a aerului din judetul Braila,cum se verifica compusii aerului, care este nivelul de poluare in oras si alte informatii utile legate de starea aerului la nivel local. Managementul deseurilor a fost prezentat,dezbatut si analizat printr-o vizita la Agentia pentru protectia Mediului Braila,
unde tinerii au putut vedea si o prezentare in power-point privind deseurile.

Educatia urbana priveste mai multe aspecte, astfel, tinerii au putut afla notiuni despre spatiile verzi,piste de biciclete,urbanismul la nivel local, ecomobilitate urbana,trafic urban.
      
Un rezultat practic al proiectului este ca tinerii au identificat si fotografiat zone cu probleme urbane ale Brailei (deseuri, indicatoare turistice amplasate si semne de circulatie amplasate gresit,cladiri,etc) care urmeaza sa fie aduse la cunostinta autoritatilor locale pentru a fi remediate.
      
Proiectul a fost o reusita, dorindu-se continuarea de activitati prin realizarea unor excursii,drumetii si actiuni locale.

 

Autor Mircea Gabriel Lala 13 Iulie 2012, 12:58 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii