Proilavia: Evaluare proiect ”Sport si sanatate în aer liber!”, eveniment organizat la Casa Goanga

De Alexandrina Iordache 28 Octombrie 2014, 12:14 In Obiectiv Braila

afis proilaviaJoi, 30  octombrie  2014, ora 10:30, la Casa Memoriala Petre Stefanescu Goanga, Piata Poligon nr.2A, Braila (Casa de Cultura a Mun.Braila) are loc întâlnirea ocazionata de finalizarea proiectului  ”Sport si sanatate în aer liber!", proiect finantat de Consiliul Judetean Braila prin Programul pentru finantarea nerambursabila  a activitatilor nonprofit de interes judetean - cultura, culte, sport pentru anul 2014.

Evenimentul, organizat de Asociatia Clubul de turism ”Proilavia” Braila - derulatorul proiectului - cuprinde:

-  conferinta de presa
-  diseminare rezultate
-  evaluare proiect

In perioada iulie - octombrie 2014, în municipiul Braila, orasul Insuratei, comunele Viziru si Chiscani, s-a derulat proiectul ”Sport si sanatate în aer liber!" care a avut ca scop principal ”conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (9-30 ani) a importanței alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos, prin încurajarea practicării exercițiilor fizice și sportive în aer liber”.

Principalele activitati desfasurate în cadrul proiectului:

- campanie de informare (tip caravana) privind beneficiile unui stil de viata sanatos prin activitati recreative-sportive fizice si a petrecerii timpului liber în mod placut în spatii nonformale - organizata în 11 institutii de învatamânt
- jocuri outdoor nonformale cu tematici sportiv-recreative (vânatoare de comori, olimpiada vesela, stafeta, sport alternativ, orientare turistica-sportiva, gimnastia).

Alegerea acestor tipuri de activitati ii ajuta pe copii si tineri în cresterea încrederii în propriile capacitati accentuându-le dezvoltarea abilitatilor, al fair-playului, al spiritului de competitie, al unui stil de viata sanatos si lucru în echipa.

”Copii si tineri din cele 4 localitati au primit materiale informative, au participat la discutii cu echipa de proiect si colaboratori, voluntarii asociatiei, au primit sfaturi utile despre practicarea sportului si activitatilor nonformale cu caracter sportiv. Au avut loc concursuri si jocuri, elevii fiind premiati cu premii si materiale promotionale. Numarul de ore petrecut de copii si tineri practicand un sport sau facand miscare a crescut si asta inseamna pentru toti un stil de viata sanatos” - Gabriel Lâla, Proilavia

 

 

Autor Alexandrina Iordache 28 Octombrie 2014, 12:14 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate