Proiectul Crestem in spiritul Dunarii, la bilant

De Mircea Gabriel Lala 03 Februarie 2013, 22:10 In Obiectiv Braila
Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila a continuat in data 1 februarie 2013 diseminarea rezultatelor si conferinta de final a proiectului „Crestem in spiritul Dunarii !”, care are ca scop creşterea implicării a 25 de tineri din orasul Brăila şi comuna Chiscani (jud Brăila), în calitate de voluntari activi în probleme de mediu. 
         
Evenimentul a avut loc in prezenta tinerilor particpanti, care au fost beneficiarii directi ai proiectului, precum si a altor invitati din mass-media,institutii locale, alte ONG (Centrul de tineret Tinklub).
         
Au fost prezentate materiale cu toate activitatile proiectului (prezentari power-point, filmulete, afise de mediu, desene,grafica): acţiuni de ecologizare a malului Dunării în Brăila şi Chiscani,  campania de informare si constientizare privind protejarea arealului Dunarii, vizite in scoli, activităţi în aer liber -tinerii au mers îmbrăcaţi în costume create cu elemente de mediu şi natură şi au distribuit broşuri informative,workshopuri tematice,vizite de lucru si documentare, traininguri nonformale, concepere materiale de  promovare si diseminare.
          
Tinerii  au primit certificatele Youthpass, care atesta  dobandirea competentelor prin partciparea la actiunile proiectului si au demonstrat spirit de echipa in maniera nonformala (dans,hore).
          
Coordonatorul proiectului,Gabriel Lala si Geanina Golea, indrumator(coach) al tinerilor cu varsta pana in 18 ani au transmis un mesaj de incurajare si dorinta ca tinerii sa fie implicati in continuare in protejarea arealului Dunarii, in constientizarea comunitattii locale cu privire la faptul ca Dunarea si ecosistemul Dunarii trebuie in pemanenta protejate, sa fie la fel de nonformali si veseli, sa fie buni cetateni europeni si sa realizeze ca a fi voluntar de mediu nu este greu, trebuie doar sa vrei, toate sub mesajul “Nu fi indiferent,implica-te !”.
          
Rezultatele proiectului sunt diseminate (email,telefon,facebook,comunicate) la  multe organizaţii din bazinul Dunarii - din Germania pana in Ucraina, institutii publice, rezervatii naturale pe Dunare, primarii ale oraselor de pe Dunare, asociatii, scoli, facultati, institute de cercetare, publicatii si reviste cu specific dunarean.
            
Am primit feed-back, incurajari si aprecieri de la multe persoane si institutii, printre care amintim: guvernatorul Administratiei Rezervatiei biosferei Delta Dunarii- dl. Edward Bratfanov , care a mentionat ca „ alaturi de cei 25 de tineri implicati, beneficiarii pe termen lung sunt toti cei care traiesc pe malurile Dunarii sau se bucura de frumusetea peisajului ei „ si  dl. Harald Kutzenberger-secretar general al  International Association for Danube Research.
            
Proiectul derulat in perioada septembrie 2012–februarie 2013 este finantat de Comisia Europeana  prin  Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale in cadrul  programul Tineret in Actiune,  Actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.

 

Autor Mircea Gabriel Lala 03 Februarie 2013, 22:10 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii