Proiect pentru voluntariat In Action

De Alexandrina Iordache 14 Februarie 2013, 18:18 In Obiectiv Braila
Joi, 14 februarie 2013, la ora 14,30, la Biblioteca Judeteana Braila a avut loc conferinta de presa a Centrului de Tineret Tinklub Braila si Club Voltin Braila, doua organizatii acreditate pe Serviciul European de Voluntariat, care a avut ca tema prezentarea actiunilor din cadrul proiectului pentru voluntari "In Action".

Aceste doua asociatii beneficiaza de o finantare europeana din Spania prin Programul Tineret in actiune. In cadrul programului mai multi voluntari din Spania, tineri cu oportunitati reduse, vor desfasura activitati de educatie ecologica prin care cetatenii sa adopte un comportament mai verde cu mediul inconjurator.

La conferinta de presa, in afara de reprezentantii celor doua organizatii brailene au participat si voluntarii SEV care, din respect fata de cultura si comunitatea unde actionau, au invatat limba romana.



Tinerii vor desfasura activitati de voluntariat in gradinite, camine de batrani, scoli si licee. De asemenea vor colabora cu voluntarii locali in diferite activitati din cadrul comunitatii. Este programata organizarea unui festival ECO, probabil in iulie a.c., o parada, un concurs pe Dunare cu barci create din PET-uri etc.

Proiectul pune accent si pe dezvoltarea, organizarea si implementarea unor activitati si evenimente dedicate tinerilor privind oportunitatile oferite de Programul Tineret in Actiune prin Serviciul European de voluntariat in vederea dezvoltarii de abilitati si competente pentru crearea sanselor ocuparii unui loc de munca.

GreEnvelop, Scrisoarea verde, este o initiativa care are in spate ideea de a raspandi gandirea si stilul de viata verde in jurul valorii din lume. Cel care primeste "Scrisoarea Verde" este incurajat sa desfasoare o activitate ecologica si apoi sa convinga alte 3 persoane, care vor primi ca simbol o "Eco-Floare" confectionata din materiale reciclabile, sa desfasoare o activitate ecologica.

In finalul conferintei de presa, voluntarii au oferit participantilor, cam putini la numar, cate o "Scrisoare verde" si o floare.

 

Autor Alexandrina Iordache 14 Februarie 2013, 18:18 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii