Prima editie a intalnirii ONG-urilor din Braila

De Mihai Vintilă 26 Ianuarie 2012, 20:12 In Obiectiv Braila


Joi in sala mica din cadrul cladirii Lyra a avut loc intalnirea ONG-urilor brailene. Organizatorii evenimentului au fost Asociatia pentru Integrare Europeana a Tinerilor prin Cultura, Arta, Educatie, Ecoturism, Sport si Voluntariat Braila, Consiliul Judetean Braila si Societatea filarmonica Lyra.

Fiecare ONG participant si-a prezentat activitatea. Scopul intalnirii a fost de punere in contact, de schimb de opinii si de intrajutorare in proiecte.Doamna Gabriela Cazacu din partea organizatorilor a dat cuvantul pe rand ONG-urilor care au fost premiate.

La sectiunea social si umanitar diploma a primit-o Centrul de Informare Europe Direct Braila reprezentat de doamna Adriana Marchidanu. Aceasta a facut o prezentare a activitatii centrului si a reusitelor din anul 2011.

A urmat domnisoara Mihaela Vlad de la ONG-ul "Exista viata dupa doliu", o comunitate de sprijin pentru romanii care au pierdut o persoana draga. Infiintata in noiembrie 2011 la Braila organizatia a dezvoltat actiuni nationale si isi propune de a crea o retea de sprijin.

La sectiunea turism castigatoare a fost asociatia Proilavia Braila. Domnul Presedinte Mircea Lila a facut o trecere in revista a succeselor trecute si a anuntat ca asociatia se va implica si in promovarea traditiilor populare pe langa promovarea turismului montan. De asemenea a spus ca asociatia pregateste noutati pentru braileni in domeniul turismului si a organizarii unor evenimente locale.

La sectiunea cultura s-a remarcat Asociatia Nevazatorilor din Braila. Infiintata in anul 1992 ea numara 2038 de persoane. Scopul asociatiei este de a promova si respecta drepturile specifice membrilor dar si de a organiza evenimente. Un amanunt interesant este legat de trupa de treatru a asociatiei care a reputat an de an succese importante. Nu trebuie uitata aici nici biblioteca cu peste 650 de volume si fonoteca cu peste 650 de CD-uri cu 2000 de titluri de carte.

Asociatia Nevazatorilor Braila are sediul pe strada Mihai Eminescu 58.

Intalnirea a fost un schimb util de experienta, de proiecte si o ocazie de a coagula miscarea ONG-urilor brailene in proiecte comune. 

 

Autor Mihai Vintilă 26 Ianuarie 2012, 20:12 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate