Manifestari dedicate lui Mihai Eminescu organizate la Muzeul Brailei si Casa Memoriala D.P.Perpessicius din Braila

De Alexandrina Iordache 13 Ianuarie 2012, 16:52 In Obiectiv Braila
In data de 16.01.2012, Consiliul Judetean Braila si Muzeul Brailei va invita sa participati la evenimentele ce vor avea loc cu ocazia implinirii a 162 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu.
Manifestarea se desfasoara dupa urmatorul program:

Pe 16.01.2012 la ora 11,00, la Casa memoriala "D.P.Perpessicius" din Braila, str. Cetatii nr. 70, va avea loc vernisajul expozitiei "Carte si documente din fondul memorial "D.P.Perpessicius" al Muzeului Braila. Prezinta: Elena Ilie.

Va avea loc, de asemenea, si un spectacol de muzica si poezie intitulat "Dor de Eminescu",  spectacol organizat in colaborare cu elevi ai liceului „D. P. Perpessicius”

Pe 16.01.2012 la ora 12,00, la Muzeul Brailei din Braila, Piata Traian nr.2, va avea loc vernisajul a doua expozitii: "Eminescu in medalistica" - expozitie de medalii din colectia prof. Victor Macarie si "Piese rare si unicate din arhiva si biblioteca lui Ion C. Rogojanu". Prfezinta: Zamfir Balan si Victor Macarie.

Tot aici se va desfasura conferinta "Eminescu si Eminovicestii" in prezentarea lui Valentin Cosereanu si se vor acorda premiile Concursului Interjudetean de creatie literara si reviste scolare Mihai Eminescu - Braila, editia a XV-a. Prezinta Evelina Dumitrascu.

Organizatorii evenimentelor sunt: Muzeul Brailei, Muzeul National al Literaturii Romane Bucuresti, Scoala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu Braila si Casa Memoriala "D.P.Perpessicius" Braila.

 

Autor Alexandrina Iordache 13 Ianuarie 2012, 16:52 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate