Programul manifestărilor de Bobotează organizate în Brăila

De A.Frangu 29 Decembrie 2015, 11:59 In Obiectiv Braila

Pe 6 ianuarie întreaga lume creștină sărbătorește Boboteaza (Iordanul) - Naşterea Spirituală a Mântuitorului. In ziua de Bobotează are loc sfinţirea apei - un întreg ceremonial religios, la care participa un sobor de preoti braileni si enoriasi. Manifestările dedicate acestui eveniment sunt organizate de Primaria Municipiului Braila, Arhiepiscopia "Dunarii de Jos" Galati si Protoeria Braila.
Manifestările se desfășoară la Catedrala din Bariera Călărașilor și pe Faleza Dunării, după următorul program:

- 8.00 - 10.00 la Catedrala din Bariera Calaraşilor are loc Slujba de Bobotează;
- 10,00 - întreaga procesiune se va deplasa pe jos, pe Calea Călăraşilor, pâna pe Faleza Dunării.  Aici, pe scena de la Faleză, are loc slujba de sfințire a apei. Primăria Municipiului împreună cu Protoieria a pregatit câteva butoaie cu apă care după sfințire va fi luată acasă de participanții la slujbă. Se spune ca apa sfinţită luată in ziua de Boboteaza are puteri miraculoase si nu se strică niciodată.
- în jurul orei 11.00, ÎPS Dr. Casian Crăciun – Episcopul Dunării de Jos va arunca în apele reci ale Dunarii Sfânta Cruce iar brăilenii mai curajoși se vor arunca în apă pentru a o scoate. Se spune că cel care va scoate Crucea din apă va avea noroc tot anul.  

Brăilenii, care doresc să participe la tradiționalul ceremonial al recuperării Crucii din apele fluviului Dunarea, se pot inscrie doar pe 4 si 5 ianuarie 2016, între orele 8.00 - 16.00, la sediul Primariei Braila, camera 34, persoana de contact – Viorel NOVAC, tel. 0239694947 interior 229, prezentând obligatoriu certificat medical cu analize actualizate (EKG).

În 7 ianuarie 2016, a doua zi după Botezul Domnului, Biserica a rânduit praznicul cinstitului si slăvitului proroc Ioan, Mergătorul Înainte si Botezătorul Domnului; Popular, Sânt-Ion.

 

Autor A.Frangu 29 Decembrie 2015, 11:59 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii