Între plastic și antiplastic; despre dilemele progresului tehnologic, la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”

De Ionel Lazarică 29 Decembrie 2017, 19:44 In Obiectiv Braila

Vineri 22 decembrie în sala “Fanuș Neagu” de la Bibiloteca Județeană “Panait Istrati”  a avut loc lansarea proiectului  HOPE-O poveste dramatică, demers aparținând  INITIATIVEI CETĂȚENILOR SENIORI din Brăila. Din partea Liceului Teoretic ”Panait Cerna” au participat 15 elevi, coordonați de prof Picuș Veronica și prof. Toncea Angelica.
hope, Brăila hope 3
Conform comunicatului de presă, HOPE – este un proiect care continuă campania antiplastic și pro-colectare selectivă  “Împreună spargem zidul indiferenței” care a luat sfârsit în septembrie a.c. HOPE creează și aduce filmul, info-fotografia, dezbaterea publică și expoziția de afișe în sprijinul campaniei antiplastic. HOPE produce e-ghidul de utilizare a resurselor create de proiectul dedicat organizatorilor de evenimente antiplastic - lideri de tineret, profesori, consilieri educaționali, lideri de ONG-uri de mediu, administrații locale. E-ghidul este însoțit de exemple de bună practică din țările partenere care au ca scop conștientizarea comunitaților asupra efectelor plasticului în viața de fiecare zi, în viitorul apropiat și îndepărtat dar și asupra rolului ce revine fiecăruia în lupta antiplastic.

În România, HOPE va organiza câteva evenimente pentru tineret sau pentru oamenii interesați de starea comunității, împreună cu ONG-urile de mediu, respectiv Viitor Plus - RECICLETA, SNK Eco Logos, SIGUREC - Green Group, Alternative - Green Report, Greenpeace Romania, Let’s Do it Romania, dar și cu autoritățile locale.

În acest sens vor fi dezbătute și illustrate, în diferite momente ale proiectului, starea actuală a poluării globale, managementul deșeurilor și modul în care abordeaza ei producătorii și consumatorii de plastic și deșeuri.
 
Calendarul activitatilor HOPE în România include Workshopul HOPE, Festivalul Green Week, Tabăra internationale ECO Circle și întâlnirea internațională HOPE și va fi prezentat, cu detalii, în timpul evenimentului.
HOPE IN ROMANIA. PLASTIC - O poveste dramatică în imagini foto, film și discursuri cu și pentru liceeni despre începuturile, invazia, lupta împotriva catastrofei globale sau destinul deșeurilor de plastic:
- Oct- Dec 2017 – informare tematică pe Facebook
- 22 Decembrie 2017 –  eveniment HOPE in România
- Feb  2018 –  workshop info-documentar pentru concurenții la Festivalul Săptămâna verde
- Martie 2018 – workshop HOPE la Sofia, Bulgaria
- Aprilie – Mai  2018 -  înscrierea portofoliilor – film, foto si discurs -  pentru  Săptămâna Verde
- 21-25 Mai 2018  EU Green Week Festival
- Octombrie  2018  – workshop HOPE – Brăila, România  
- Noiembrie 2018 – Martie 2019 – turneu național HOPE
- Februarie 2019 – workshop internațional HOPE – Ankara, Turcia  

HOPE este  coordonat de Pro-Art &Co - Marea Britanie și are parteneri din Bulgaria - BASD; Polonia - Fundacja Wymiany Kulturowej TO TU TO TAM; România - Inițiativa Cetațenilor Seniori; Slovacia - Institút socialneho, profesijneho a karieroveho rozvoja; Turcia - KECIOREN MUNICIPALITY.HOPE are o durata de 18 luni – Oct 2017 – Martie 2019.

În 2018 vor avea loc următoarele activități: Workshop HOPE local Festivalul HOPE Saptamana Verde; Tabăra Antiplastic, Workshop HOPE international.

Programul zilei de vineri a fost:
AGENDA
10:00 Moderare si Introducere – Viorica Alexandru    
           2018-2019 - Despre proiectul Erasmus+ HOPE - Hands on Plas%c Environment –scop,    
           activități, rezultate, parteneriat european.
10:10  Prima intalnire a partenerilor HOPE – Aurelia Ion  
            Profesie si cultura locala - Londra 12-15 octombrie 2017
10:20  HOPE Romania – Veronica Picus
           2018 - Workshop HOPE local Festivalul HOPE Saptamana Verde; Tabara Antiplastic, Workshop HOPE internațonal
10:30  SIGUREC pentru HOPE - Mihaela Sofronea, Expert in comunicare si evenimente  
             Corporatiste - Incepem cu colectarea selectivă – SIGUREC in avantajul dumneavoastră

”Știm că mulți oameni încă nu conștientizează prețul pe care trebuie să-l plătim pentru toate binefacerile civilizației,dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să luăm atitudine pentru a reduce poluarea, măcar de dragul generațiilor care vor veni” - ne-a declarant prof. Picuș Veronica, unul dintre susținătorii proiectului.

 

Autor Ionel Lazarică 29 Decembrie 2017, 19:44 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii