Consilierea şi instruirea şomerilor - la final

De Gabriela Popa 03 Octombrie 2012, 10:31 In Obiectiv Braila
Blocul Naţional Sindical în calitate de promotor alături de Primăria Brăila, Primăria Mangalia şi S.C. New Hope S.R.L. în calitate de parteneri au organizat ieri la Clubul Progresul conferinţa finală a proiectului “Consilierea şi instruirea şomerilor- CIS 2012”. Proiectul a fost implementat în perioada 8 septembrie 2010- 31 octombrie 2012 şi a avut ca obiectiv general creşterea gradului de ocupare şi reducere a şomajului prin facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor din regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Est şi Vest.

La eveniment au partecipat primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, viceprimarul Doiniţa Ciocan, coordonatorul regional al proiectului Simona Drăghincescu, preşedintele BNS, Dumitru Costin, Radu Comşa, manager de proiect şi câţiva dintre beneficiar.
“Consilierea şi instruirea şomerilor- CIS 2012” a fost gândit pentru a răspunde obiectivelor POSDRU de dezvoltare a unei pieţe a muncii flexibile care să permită incluziunea socială şi promovarea reinserţiei profesionale. În cadrul proiectului. 331 persoane au parcurs programe integrate, consiliere şi cursuri de formare profesională continuă. 27% dintre ele fiind deja reintegrate professional.  La Brăila, au fost 74 de absolvenţi din totalul de 76 şi 25 au fost reintegraţi professional pe diverse meserii. De asemenea cursurile pe care le-au urmat persoanele din Brăila au fost bucătar, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, inspector resurse umane, infirmier şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale.
 
Preşedintele BNS, Dumitru Costin a mulţumit tuturor partenrilor dar mai ales celor din Brăila şi a promis că pe viitor va mai derula proiecte în parteneriat cu Primăria Brăila. Aceeaşi deschidere de colaborare a primit-o şi de la autorităţile locale. « Am dobândit o experienţă extraordinară în relaţionarea cu această categorie de persoane prin acest proiect . El a fost o lecţie de viaţă şi am lucrat foarte bine cu Primăria Brăila. Sper ca experienţa de aici să folosească autorităţilor locale pentru a crea nişte mecanisme de atenuare a efectelor sociale ce vor surveni în urma închiderii fabricilor”.

De asemenea, coordonatorul regional Simona Drăghincescu a mulţumit echipei şi a spus chiar, dând exemplul personal, că un fost cursant care a urmat curs de instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze şi-a deschis un PFA şi prin ceea ce a învăţat dă dovadă de profesionalism şi calitate a lucrării.

Proiectul implementat de BNS a fost un succes şi pe viitor, Dumitru Costin a promis că va reveni la Brăila şi cu alte proiecte.


 

Autor Gabriela Popa 03 Octombrie 2012, 10:31 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate