Ceremonial militar, cu ocazia Zilei Unirii, la Statuia lui Al.I.Cuza din Braila

De Alexandrina Iordache 24 Ianuarie 2012, 15:18 In Obiectiv Braila


Dupa spectacolul artistic organizat la Casa Tineretului, manifestarile dedicate Zilei Unirii la Braila au continuat  cu ceremonialul militar desfasurat pe Bulevardul Al.Ioan Cuza, la statuia domnitorului Al. I. Cuza.

Vremea frumnoasa a tinut cu brailenii care au participat in numar mare la acest eveniment. La manifestare au fost prezenti reprezentanti ai administratiei locale si ale structurilor acesteia, ai partidelor politice, ai pensionarilor, militari in rezerva etc.

Un numar mare de elevi, insotiti de cadrele didactice, au fost de asemenea prezenti pentru a aduce omagiu voevodului Unirii.Dupa intonarea Imnului National si trecerea in revista a Garzii de onoare a avut loc serviciul religios oficiat de un sobor de preoti.

Dupa evocarea, de catre prefectul judetului Braila, a importantei zilei de 24 Ianuarie 1859 a avut loc momentul festiv al depunerii de coroane, jerbe si buchete de flori la statuia Voevodului Unirii. Momentul a fost insotit de aplauzele celor prezenti.

Manifestarea organizata de Prefectura Brăila, Consiliul Judeţean si Primăria Braila  s-a desfasurat intr-o atmosfera de sarbatoare, fara incidente, cei prezenti bucurandu-se de fiecare moment al evenimentului.

Conform traditiei, la sfarsitul ceremoniei, participantii, cu mic cu mare, s-au prins in Hora Unirii.

 

Autor Alexandrina Iordache 24 Ianuarie 2012, 15:18 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate