Braila: Impresii de participant la sarbatorirea Zilei Unirii

De Alexandrina Iordache 24 Ianuarie 2013, 14:31 In Obiectiv Braila
Am participat si anul trecut la manifestarile dedicate Zilei Unirii organizate la Braila. Anul acesta as fi putut sa stau linistita acasa si sa scriu despre eveniment acelasi lucru ca anul trecut.

Nu stiu de ce aceste evenimente se desfasoara parca dupa un sablon. Oare organizatorii sunt in lipsa de idei?

Si totusi au fost lucruri care m-au impresionat anul acesta. As incepe cu prestatia Fanfarei Militare a Garnizoanei Braila. De fiecare data programele sustinute merg la sufletul ascultatorilor, in cazul de fata al brailenilor.

Imnul National intonat de vocile grave, barbatesti ale Corului Armonia si acompaniamentul la fel de barbatesc al Fanfarei Militare, tinuta sobra a barbatilor din cor si cea de gala a celor din fanfara au facut asupra mea, si nu numai, o impresie deosebita.

Impresie deosebita a facut si momentul liric oferit de trupa de teatru "Dincolo de cuvinte" a scolii "Constantin Sandu Aldea" pentru care atat elevii cat si
dna profesoara Gabriela Vasiliu, indrumatoarea lor, merita toate felicitarile.

M-am bucurat ca dl.prof.univ.dr. Ionel Candea, directorul Muzeului Braila, a fost cel care a tinut prelegerea legata de Ziua Unirii, o expunere libera, cursiva si captivanta pentru publicul spectator. Cred ca as fi putut sa stau si sa-l ascult ore in sir. A fost expunerea unui om care e mandru ca e brailean si care a resusit, in cuvinte putine si la obiect, sa ne prezinte rolul jucat de Braila inainte, in timpul si dupa momentul Unirii. Felicitari.

As vrea sa ma opresc asupra altui moment care a trecut neobservat de marea majoritate a celor prezenti. Printre participanti am observat o doamna, octogenara aveam sa aflu, care purta cu mandrie costumul national. Dansa facea nota discordanta cu ceilalti. Mi-a spus ca este ardeleanca si prin casatorie a devenit braileanca si ca, de fiecare data, de Ziuna Unirii imbraca costumul national.



Am vazut-o mai tarziu, in momentul depunerii de coroane de flori, in delegatia Asociatiei "Cultul eroilor" dar si prinsa in hora unirii.

Au fost momente pe care n-as fi vrut sa le ratez si pentru mine au constituit "sarea si piperul" manifestarii.

 

Autor Alexandrina Iordache 24 Ianuarie 2013, 14:31 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii