Braila: Cum am serbat Ziua Nationala

De Alexandrina Iordache 02 Decembrie 2012, 10:09 In Obiectiv Braila
De 1 Decembrie Casa Tineretului din Braila s-a dovedit neincapatoare pentru brailenii care au tinut sa fie prezenti la festivitatea de deschidere a manifestarilor ocazionate de sarbatorirea Zilei Nationale. In sala erau prezente oficialitatile locale dar si senatori, deputati, candidati pentru alegerile de la 9 decembrie a.c., reprezentanti ai unor partide.

Dupa momentul solem de intonare, de catre Muzica Militara a Garnizoanei Braila si corul Armonia, a imnului national, dna Mihaela Marcu, prefect al Brailei, a dat citire mesajului adresat romanilor de premierul Victor Ponta cu ocazia Zilei Nationale.



Momentul artistic a fost deschis de corul Armonia care a interpretat cantecele patriotice "Pui de lei" si "Vointa neamului". Programul sustinut de Muzica militara a Garnizoanei Braila - dirijor col.Petrea Gogu si Ansamblul de dansuri "Museteanca" din Insuratei a smuls ropote de aplauze de la asistenta iar cantecul "Noi suntem romani", interpretat de Muzica militara, a ridicat sala in picioare.



O incantare pentru public a fost si programul de muzica populara sustinut de talentatii elevi ai Liceului de arta "H. Darclee"  din Braila in incheierea momentului artistic.

Pe calea Calarasilor am asistat apoi la defilarea blocului de parada si la frumosul program artistic sustinut de Muzica Militara a Garnizoanei Braila, ambele spre incantarea brailenilor prezenti in numar foarte mare. In continuare atentia tuturor s-a indreptat spre monumentul eroinei Ecaterina Teodoroiu unde au fost depuse coroane, jerbe si buchete de flori. Dupa finalizarea momentului participantii s-au prins intr-o hora, simbol al unirii romanilor.

In incheierea manifestarilor solistii Casei de Cultura, imbracati in frumoase costume populare, au oferit un program de cantece populare si patriotice foarte apreciat de cei prezenti iar intr-o organizare perfecta si sub ochii atenti ai jardamilor a fost evitata obisnuita imbulzeala de la portia de fasole oferita gratuit de organizatori.

Am avut noroc de o zi frumoasa, cu un soare bland, care alaturi de organizarea ireprosabila si calitatea programelor sustinute a facut ca aceste manifestari sa se ridice la nivelul evenimentului sarbatorit. De remarcat este si faptul ca, fata de anul trecut, numarul localnicilor care au arborat tricolorul a fost mult mai mare ceea ce a dat orasului aerul de sarbatoare de care avea atata nevoie.

Dar dincolo de momentul festiv al intonarii imnului national, de exceptionala prestatie a Muzicii Militare si a ansamblului de dansuri "Museteanca" din Insuratei, doua momente - care au trecut neobservate de marea majoritate a participantilor - m-au emotionat in mod deosebit.



Primul s-a petrecut la momentul depunerii de flori la monumentul Ecaterinei Teodoroiu cand un domn s-a desprins din grupul oficial si a oferit o floare unei fetite din multime iar al doilea cand un copil, dupa terminarea festivitatii, a oferit o floare unui jandarm.

Sunt gesturi mici dar care spun multe. Inseamna ca mai avem speranta.
La multi ani Romania!

 

Autor Alexandrina Iordache 02 Decembrie 2012, 10:09 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii