Carrefour și Green Group lansează la Brăila prima stație SIGUREC, sistemul inteligent de preluare separată a deșeurilor reciclabile

De Redactia 19 Noiembrie 2014, 18:10 In Obiectiv Braila

SIGUREC

Green Group în colaborare cu Grupul Carrefour România inaugurează miercuri în parcarea Carrefour Brăila prima stație SIGUREC din oraș, sistemul inteligent de preluare a deșeurilor direct de la consumatori. În acest moment, în țară funcționează 11 aparate SIGUREC.

”Am pornit această caravană, alături de partenerul nostru strategic Grupul Carrefour România, pentru că vrem să ajungem cât mai aproape de consumatorii direcți, cei pe care îi așteptăm să predea o cantitate cât mai mare de deșeuri și care vor fi recompensați cu vouchere valorice de cumpărături”, a declarat Constantin Damov, Fondator Green Group România.

Odată cu lansarea noii stații SIGUREC, clienții Carrefour Brăila vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipiente din sticlă, echipamente electrice şi electronice uzate, baterii, hârtie, carton, folii de plastic, recipiente de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igienă, ambalaje de șampoane etc).

Cel mai modern sistem de preluare selectivă a deșeurilor existent la ora aceasta în România, SIGUREC oferă recompense sub forma unor vouchere de cumpărături valabile în hipermarketurile Carrefour. De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcție de greutate. Totodată, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 15 bani, iar sticla 1 ban. Valoarea deșeurilor este returnată sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcție de cantitatea colectată. Materialele reciclabile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

„Prin această nouă lansare, continuăm proiectul pe care l-am inițiat la Buzău în 2013. Împreună cu partenerul nostru strategic, Carrefour România, ne aşteptăm ca din stația din Braila să avem rezultate foarte bune în preluarea deșeurilor de la consumatori, ajungând la aproximativ 50 de tone PET, 200 de tone de hârtie/carton și 120 de tone de echipamente electrice și electronice în primul an de funcționare. La maturizarea proiectului, după 1 an de funcționare, estimăm că aceste cantități vor înregistra creșteri lunare mai mari”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator Green Group..

„Carrefour România s-a angajat, prin politica sa de dezvoltare sustenabilă să contribuie la reducerea deșeurilor din comunitățile în cadrul cărora își desfășoară activitatea. Acțiunile noastre au o amploare mai largă, acestea cuprinzând, pe lângă gestionarea responsabilă a resurselor magazinelor noastre, oferirea de soluții pentru ca locuitorii orașelor cu hipermarketuri Carrefour să poată contribui la crearea unui mediu mai sănătos prin colectarea selectivă a deșeurilor”, a declarat Florin Căpățână, Director Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționale Carrefour România.

Totodată, stațiile de colectare SIGUREC oferă utilizatorilor posibilitatea de a susține activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deșeuri la SIGUREC, pot alege să transfere valoarea bonului valoric primit către organizația HOSPICE Casa Speranței, cea mai importantă organizație din România care oferă servicii specializate de îngrijire pentru persoanele care suferă de boli în stadii terminale sau limitatoare de viață.

 

 

Autor Redactia 19 Noiembrie 2014, 18:10 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii