Prin Empty Classroom brăilenii sunt invitați să doneze cărți și rechizite pentru copiii din medii defavorizate

De Mihai NEGOMIREANU 30 August 2022, 19:27 In Obiectiv Braila

empty class room braila 2022

Pentru a veni în sprijinul copiilor la început de an școlar, Brăila Mall și World Vision România lansează Empty Classroom, campania de strângere de cărți și rechizite noi, aflată deja la a doua ediție. Toți cei care doresc să doneze cărți pentru copii (noi sau second-hand, dar în stare bună, pentru copiii din clasa 0 și până la liceu) sau rechizite (noi) sunt așteptați între 30 august și 21 septembrie în Brăila Mall, într-un spațiu special amenajat, în zona biroului de informații.

Unde și când putem dona
Campania se va derula în perioada 30 august – 21 septembrie și va avea loc în 9 din mall-urile NEPI Rockcastle din țară: Brăila Mall, Shopping City Piatra-Neamț, Mega Mall București, Shopping City Timișoara, Shopping City Târgu Mureș, Shopping City Sibiu, Shopping City Satu Mare, Shopping City Târgu Jiu și City Park Constanța.

Inițiativa are ca obiectiv să ajute peste 10.000 de copii și 500 de profesori în acest an. La prima ediție, anul trecut, proiectul a venit în sprijinul a 24 de școli din 18 județe, ajungând la un număr de 7.768 de copii beneficiari.

Proiectul Empty Classroom face parte dintr-un parteneriat mai amplu al NEPI Rockcastle și al asociației, care are drept obiectiv sprijinirea copiilor din comunitățile vulnerabile din București, Ilfov, Constanța, Ialomița, Satu-Mare, Piatra - Neamţ, Mureş, Sibiu, Brăila, Galaţi, Timiș, Dolj, Gorj și Cluj.

Peste 44% dintre tinerii de 15 ani din România nu înțeleg textele citite. Din păcate, una dintre cauze este absența accesului la cărți și rechizite, conform celor mai recente statistici citate de World Vision România.

  

 

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 30 August 2022, 19:27 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii