Povestea unui program de succes de la Școala Gimnazială Radu Tudoran din Brăila

De Mihai Vintilă 12 Martie 2018, 18:50 In Obiectiv Braila

Școala Gimnazială “Radu Tudoran” Brăila Erasmus

Școala Gimnazială “Radu Tudoran” Brăila este beneficiară a proiectului internațional Erasmus “Help our Mother Earth-H.O.M.E.“ (2017-2019), prin care își propune dezvoltarea spiritului ecologic, de protejare a mediului prin acțiuni diverse de reciclare/ reutilizare, de observare a calității apei și aerului, de identificare și valorificare a surselor de energie alternative.

Proiectul intenționează să extindă programa școlară și programele educaționale și să introducă teme legate de ecologie în studiul cât mai multor materii.

Școala Gimnazială “Radu Tudoran” Brăila grup


Așa cum ne-a informat doamna directoare Teodoru Otilia, coordonator al proiectului din partea Școlii Gimnaziale “Radu Tudoran” Brăila, printre obiective sunt: conștientizarea problemelor de mediu, încurajarea elevilor să lucreze în echipă și să își dezvolte abilitățile sociale folosind abordări personalizate de învățare și învățare colaborativă, identificarea strategiilor de evidențiere a problemelor legate de mediu în rândul elevilor, familiilor și membrilor autorităților locale, dezvoltarea abilităților de lucru pe calculator folosind mijloace moderne, atât ale elevilor cât și ale cadrelor didactice.

La începutul lunii martie 2018, Școala Gimnazială “Radu Tudoran” din Brăila a fost gazda cadrelor didactice din școlile partenere din Ungaria (coordonatorul proiectului la nivel European), Spania, Italia, Turcia, Polonia, care au participat împreună la activități din cadrul proiectului.

Școala Gimnazială “Radu Tudoran” Brăila oaspeti

O activitate extrem de apreciată și utilă a fost derulată în județul Tulcea, printre vizitele de documentare menționând Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Măcin și Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea. Aici, participanții la proiect au aflat informații prețioase despre natură, mediu, Dunăre și au interacționat cu angajații din aceste centre.

Școala Gimnazială “Radu Tudoran” Brăila la Macin

"Pentru noi asemenea proiecte sunt utile.Suntem deschiși și dornici să informăm despre frumusețile naturale ale munților Măcin și despre Dunăre. Mai mulți turiști înseamnă o mai bună cunoaștere a naturii a spiritului ecologic, de protejare a mediului" ne-a declarat în exclusivitate dl. Staicu Dan directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Măcin.

Materiale de la CNIPT Măcin

De asemenea oaspeții au participat la programul Brăila city tour și au vizitat stația de epurare a apei din comuna Chiscani, au aflat mai multe informații despre Brăila, despre importanța protejării Dunării,precum și despre obiectivele turistice din regiunea Sud-Est a României.

Oaspetii de la Școala Gimnazială “Radu Tudoran” Brăila

 

 

Autor Mihai Vintilă 12 Martie 2018, 18:50 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii