Ultimul gand al unui calator clandestin prin Univers - prefata la un viitor volum SF

De Ion Bălan 06 Decembrie 2012, 14:34 IB
Ca toti muritorii Terrei, privind Cerul cu nemarginirea lui, viseaza ajutat de cel mai perfect computer viu din Univers, creierului Omului. In clipele de veghe: un vis dureaza doar zece secunde, in care incape toata istoria Terrei si poate tot Marele Univers. Dar omula indraznit, cand, privind spre Cerul, sa viseze cu ochii deschisi, crezand tot mai ferm ca a sosit timpul pentur o intalnire cu alte lumi din Univers.

Asa s-a nascut Confederatia Galactica a doua lumi din Universuri paralele dar care se afla in acelasi spatiu timp cu Terra, Galaxia Calea Lactee: lumi cu grade diferite de dezvoltare astrala: 1, 2 si 3 in care Terra are gradul 1 de evolutie si dezvoltare, civilizatie, mai ales in domeniul zborului spatial.

Am avut prilejul unic de a participa la intalnirile Consililui Inteleptilor Terrei dar si la Consiliile Confederatiei Galactice si am incondeiat totul si pe toxi cu pixul meu. Confedratie - doua lumi din spatii si timp diferite, dar cu asemanari si mai ales naravuri si moravuri vechi de cand este lumea : canibalismul,sclavia, drogurile, alcoolul si internetul, reclama unii, si mai ales dorinta umana de a obtine ce nu-i al tau sau crezi ca ti se cuvine de la niste stramosi - oamenii Terreri ar fi niste locuitori tolerati de istorie!?

Terra, cu grad 1 de evolutie si dezvoltare, motiv pentru care Confederatia i-a acordat dreptul de veto, la care acunti a spus ca renunta: vreti sa impartiti puterea cu noi? Nu vrem sa impartim raspunderea in Confederatie , a replicat Terra.

O ipotetica invazie si un razboi Galactic a fost oprit si de aparitia surprinzatoare a extraterestrului Evelin. Terra ramane perla Confederatiei prin gradul de evolutie, civilizatie tehnica, mai ales pentr uzborul spatial de care profita din plin Confederatia.

Am auzit si vazut atatea evenimente ale Terrei in Confederatie- este mult , este putin pentru un muritor? Va promit ca voi pleca , chiar clandestin, cu liftul spatial inaugurat curand, si voi transmite pentru Terra, pentru voi in direct, noul volul SF "Trei planete si un soare". dar voi ficu ochii si pe Sfatul Inteleptilor si mai ales pe viitoarele actiuni alte trioului Kepler, Newston si Darwin care daca am inteles, vor sa schimbe viata, gradul de dezvoltare si civilizatie a celor trei planete cuun singur Soare.

Un calator clandestin prin Univers, Ion Balan.

 

Autor Ion Bălan 06 Decembrie 2012, 14:34 IB
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate