Muzeul Ianca câștigător al unui proiect în cadrul Programului Spații Verzi

De A.Frangu 12 Aprilie 2016, 10:32 Ianca

Asociatia cultural-istorică ”MUZEUL" Ianca a câștigat un proiect în valoare de 9.000 lei în cadrul Programului Spații Verzi - Componenta ”Spații Verzi Urbane”. Proiectul este finanțat de MOL România în colaborare cu Fundația pentru Parteneriat. În cadrul programului au fost depuse 85 de proiecte din toată țara și au fost aprobate 25.

Deschiderea proiectului a fost programată pentru marți, 12 aprilie 2016, ora 10,00, în curtea Muzeului Ianca.

Proiectul Asociației cultural-istorice ”Muzeul" Ianca se desfășoară pe o durată de 5 luni și are ca ”obiectiv
de bază implicarea comunității în înființarea și amenajarea curții interioare a muzeului” din orașul Ianca, amenajare spatii verzi-parc. Principalii parteneri ai proiectului sunt: Primăria Ianca, cele doua licee din orașul Ianca, Gradinița nr.1, Ocolul Silvic, Parohia Ianca și Agenția județeană pentru Protecția Mediului Brăila.

În cadrul proiectului se vor desfășura activități cu elevii din cele două licee și se va organiza Scoala de vară pe temă de ecologie și mediu, se vor planta 1088 fire diferite specii de flori, 103 butași trandafiri și 40 puieți de stejari în curtea Gradiniței. Se va realiza, în cadrul proiectului, mobilarea noului parc din
curtea muzeului cu băncuțe, belansoare, umbrare, mese și scaune, precizează comunicatul de presă dat publictății de Asociația Cultural-Istorică ”Muzeul” Ianca.

 

Autor A.Frangu 12 Aprilie 2016, 10:32 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii