Al(aluminiu), K(potasiu) și Se(seleniu), din ciocolată, pentru domnul profesor de chimie…

De Ionel Lazarică 18 Iunie 2017, 08:09 Ianca

prof Mocanu  tort

La Liceul Teoretic ”Constantin Angelescu” din Ianca, a avut loc o festivitate emotionantă, prilejuită de ieșirea la pensie a prof. Mocanu Gheorghe, după o carieră în învățământ de 44 de ani, cadru didactic respectat nu numai în școală ci și în comunitatea locală. În context, fiecare coleg a simțit nevoia să spună ceva legat de amintirea anilor petrecuți împreună în sistem, indiferent că au fost mai mulți sau mai puțini.
colegi prof Mocanu

”Astăzi, la ceas aniversar, aș vrea să mulțumesc în mod special domnului profesor Mocanu Gheorghe pentru sprijinul și povețele date în formarea mea pentru munca la catedră. Mărturisesc că am avut lucruri bune de învățat de la domnia sa, la începuturile carierei mele didactice. A fost un om care ne-a susținut pe noi, tinerii veniți într-un colectiv de profesori cu experiență și ne-a ajutat să ne integrăm foarte bine. Perioada în care dumnealui a fost director a fost una foarte frumoasă pentru mine” - prof. Simona Ichim.

”Domnul Mocanu Gheorghe, un profesor și un director care a marcat Liceul Constantin Angelescu din Ianca. A sfătuit și a călăuzit zeci de generații, un om cu o înțelepciune aparte și cu judecată fără cusur. Este persoana care nu a abdicat de la principii și care a respectat o traiectorie dreaptă din punct de vedere al corectitudinii și al  moralității”-prof. Georgel Postolea, fost elev.

”Vorbind de domnul Mocanu……este foarte greu să exprimi în câteva cuvinte semnificația momentului în care dumnealui a spus că și-ar dori să fac parte din colectivul Liceului Constantin Angelescu. Atunci l-am simțit ca pe un tată, ca pe un părinte… Mi-a dat putere de muncă, încredere și îi datorez faptul că sunt astăzi ceea ce sunt în această școală” - prof. Florica Robitu.

”Trebuie să dați dovadă de respect față de voi înșivă și față de munca pe care o faceți și cu siguranță veți fi respectați de către ceilalți” este sfatul pe care l-au primit de la sărbătorit, cei care au rămas să educe cu devotament și stăruință  generațiile de elevi care vor veni.

 

Autor Ionel Lazarică 18 Iunie 2017, 08:09 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii