Deschiderea festivă a proiectului Spații-verzi la Muzeul Ianca

De A.Frangu 13 Aprilie 2016, 10:01 Ianca

Marți, 12 aprilie 2016 la Muzeul din Ianca a avut loc deschiderea festivă a Proiectului spații-verzi. Proiectul, în valoare de 9.000 lei, este finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc.

La eveniment au participat primarul orașului Ianca ing. Fănel George Chiriță, preotul parorh Alexandru Mihalache, director adj. Techiu Rodica, profesoara Dumitru Lucica, învățătoarea Morteciu Elena și tehnician silvic Stefan Octavian.

Proiectul intitulat Școala de la muzeu ”Totul pentru o planetă vie” are ca scop înființarea în curtea muzeului din Ianca a unui spațiu verde de peste 400 mp plantat cu flori și butași de trandafiri iar în parteneriat cu cele două licee din localitate și Agenția județeană pentru protecția mediului Brăila se vor dsfășura activități de educație ecologică non-formală, în afara ariei curriculei școlare. Totodată, în vacanța mare a elevilor se va realiza o Școală de vară având ca tematică protecția mediului, mobilarea noului spațiu cu băncuțe, balansoare, umbrar ca loc de odihnă pentru vizitatorii muzeului, după cum informează manegerul de proiect printr-un comunicat de presă.

Tot în cadrul proiectului se vor sădi 40 de stejari în curtea grădiniței. Activitatea se va desfășura sub sloganul ”Un pom sădit pentru prietenul meu” (cei mari pentru cei mici) și va fi un parteneriat școală-grădiniță-muzeu.

Proiectul prevede și implicarea comunității prin alegere de voluntari.

Pe lângă oficiali la eveniment au participat elevi și părinții acestora, alți cetățeni din oraș. Locul unde se va amenaja parcul a fost binecuvântat și sfințit de preotul Alexandru Mihalache.

 

Autor A.Frangu 13 Aprilie 2016, 10:01 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii