Muzeul Ianca: EROII SATELOR NOASTRE - POVESTI DE RAZBOI

De Redactia 28 Noiembrie 2016, 11:26 Ianca

Aniversarea Centenarului Primului Razboi Mondial, intrat in constiinta oamenilor ca Marele Razboi, va fi marcata marti 29. XI.2016, ora 9:30 si la Muzeul din Ianca.

Manifestarea este organizata in parteneriat cu Asociatia cadrelor militare in rezerva si in retragere Braila si Liceul Tehnologic ,,Nicolae Oncescu” Ianca.

Activitatea este intitulata EROII SATELOR NOASTRE- povesti de razboi, dedicat eroilor tarani din Ianca si satele componente (Plopu, Perisoru, Oprisenesti, Berlesti), despre a caror fapte va vorbi profesorul Ion M. Barbuceanu- fondatorul muzeului Ianca.

Domnul col. (r) Dumitru Ion presedintele Filialei din judetul Braila va prezenta unitatile militare brailene care au luptat in primul razboi mondial contribuind la realizarea Marii Uniri. Totodata va prezenta importanta semnificatia Zilei Nationale a Romaniei.

Sunt invitati a participa elevi si profesori de la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Oncescu”, membrii ai Asociatiei cadrelor militare in rezerva si in retragere din Ianca.

In final se va vizita expozitia: Medalii si decoratii din Primul Razboi Mondial. Aviatia militara romana in sprijinul razboiului in judetul Braila.

Nica Steluta.

 

Autor Redactia 28 Noiembrie 2016, 11:26 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii