Un gălățean desemnat Jandarmul de onoare al anului

De A.Frangu 28 Martie 2016, 12:44 Galati

Jandarmeria Română împlinește, pe 3 aprilie 2016, 166 de ani de existență. Cea mai importantă distincție a Jandarmeriei Române, Jandarmul de onoare al anului, a revenit gălățeanului Cristian Onofrei, plutonier major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Distincția  i se va conferi la data de 3 aprilie a.c., ora 10,00, în Parcul Herăstrău din București la finalul cursei Galați-Brăila pe care jandarmul Cristian Onofrei o efectuează pentru a aduce în atenția opiniei publice semnificația Zilei Jandarmeriei Române și mândria jandarmilor de a se afla în slujba românilor de 166 ani. Jandarmul va parcurge cei 306 km ai cursei în memoria victimelor atentatelor teroriste și pentru a transmite un mesaj de solidaritate umană. Pe timpul cursei alături de însemnele naționale, Cristian va purta o banderolă reprezentând steagul Belgiei.

Mai multe date despre Cristian Onofrei aflăm chiar de la el:

”Sunt plutonier major Cristian Onofrei şi aceasta este povestea mea…Fac parte din Jandarmeria Română din anul 2006, când, în urma concursului organizat la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi am fost admis în cadrul celei mai vizibile şi elitiste subunităţi şi anume, Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil. Încă de la început, sportiv fiind am considerat că meseria de jandarm se pliază perfect pe ceea ce urmăresc şi caută să atingă sportivii: o viaţă ordonată şi o meserie motivantă.

Practic atletismul de performanţă încă din anul 1996, axându-mă pe probe de viteză iar începând cu anul 2007 am concurat la categorii de probe pe distanţe lungi: 1.500 m, 3.000 m, 5.000 m, 10.000 m şi chiar semimaraton, 21 km.
Este sportul care mi-a oferit cele mai mari satisfacţii şi împliniri personale, mărturie stând nenumăratele medalii şi cupe câştigate.
 
Considerând sportul un mod de viaţă care, nu numai că îţi poate oferi satisfacţii, dar ajută la o dezvoltare armonioasă şi sănătoasă a corpului, am considerat că pot face mai mult pentru a-i ajuta pe cei au probleme de sănătate. Astfel, începând cu luna mai 2014 am hotărât să organizez o serie de evenimente sportive cu caracter caritabil, menite a strânge fonduri pentru susţinerea unor intervenţii chirurgicale sau tratamente costisitoare pentru diferite persoane care au avut urgent nevoie de sprijin, în majoritate copii.

Prima astfel de acţiune a fost organizată pentru un tânăr de 15 ani, care necesita o operaţie pe creier. Atunci am conştientizat că implicarea mea nu a făcut decât să deschidă o poartă către şansă şi am hotărât să continui. Până în prezent am organizat în Grădina Publică din municipiul Galaţi, cu fonduri proprii, nouă astfel de evenimente caritabile, evenimente ce s-au bucurat de susţinerea şi aprecierea gălăţenilor şi a mass-media.

Ca urmare a impactului acestor acţiuni caritabile am fost contactat anul acesta de către reprezentanţii asociaţiei „1 LEU.ORG” şi cooptat în echipa de organizare a evenimentului „Alerg pentru spitalul de copii”. Am participat la două evenimente caritabile organizate în nouă oraşe din România, unde am reuşit să situez municipiul Galaţi pe locul I, ca urmare a contribuţiilor financiare donate.

Mă bucură mult această reuşită şi sunt recunoscător sprijinului pe care l-am primit constant din partea colegilor mei jandarmi şi a conducerii Jandarmeriei, instituţie care m-a format profesional şi m-a determinat să mă aplec şi către nevoile comunităţii, în spiritul solidarităţii umane şi camaradereşti.

Nu mă consider un erou al armelor, dar îmi doresc să fiu un jandarm al faptelor bune, al spiritului de umanitate şi sacrificiu pentru oamenii de lângă noi”.

Informatii suplimentare:

Jandarmul Cristian Onofrei este implicat în susținerea unei noi acţiuni umanitare, urmând ca în data de 10 aprilie a.c., să alerge în municipiul Galați pentru cauza Adrianei,  mamă a doi copii minori, care, la numai 37 ani suferă de cancer colono-rectal.

De asemenea, Cristian este şi un sportiv de performanţă, câştigător a multor ediţii de maraton şi semimaraton. Vă enumerăm o parte dintre competiţiile câştigate sau la care s-a clasat pe podium şi anume:
- Maratonul Internaţional Bucureşti unde a câştigat în anii 2009, 2010, 2012 şi 2014, locul I, în anul 2013, locul II iar în anul 2013, locul III;
- Semimaratonul Sfântu Gheorghe unde a câştigat locul III în anul 2013;
- Maratonul Internaţional Braşov, traseu montan unde, în anul 2013 a câştigat locul II iar în anul 2014, locul III;
- Maratonul Internaţional Braşov, traseu şosea, unde în anul 2015 a câştigat locul II;
- Semimaratonul de la Tulcea, unde a câştigat locul I în anul 2014;
- Semimaratonul Galaţi unde în anii 2014 şi 2015 a câştigat locul I;
- Semimaratonul Internaţional Bucureşti unde, în anul 2012 a câştigat locul I iar în anul 2014, locul II;
- Balcaniada de la Salonic unde s-a clasat pe locul VI.

Referindu-ne la acţiunile umanitare pe care le-a susținut, Cristian a afirmat că toate l-au marcat şi determinat să acţioneze şi să mobilizeze oamenii pentru o cauză, un ideal, acela al vieţii. Iar când unele cazuri sunt pentru copii, pentru suflete care nu au apucat să se bucure de frumuseţea vieţii şi să-i înţeleagă sensul, Cristian a dat tot ce a putut din el.

Am ales să vă prezentăm o parte dintre ele, cele mai grave cazuri şi care au reuşit să aducă puţină lumină în casele părinţilor.
- Iulie 2014 - „Să alergăm pentru Alin Miron. Alin are dreptul la copilărie”, un copil în vârstă de 3 ani care suferea de boala oaselor de sticlă şi care avea nevoie de o operaţie urgentă ce se putea efectua la Bucureşti. La această acţiune au participat aproximativ 150 de persoane iar suma strânsă s-a ridicat la valoarea de 3.000 lei.
- Septembrie 2014 - „Să alergăm pentru Mihai Alexandru Nistor”, copilul unui subofiţer din I.J.J. Galaţi care necesita o intervenţie chirurgicală pentru montarea unei membrane auditive, întrucât copilul, în vârstă de 1 an nu auzea deloc. La acţiune au participat aproximativ 100 de persoane şi a reuşit să adune suma de 2.500 lei. În paralel subofiţerul a mobilizat şi cadrele unităţii care au donat suma de 10.000 lei. Tragedia colegului nostru nu s-a oprit aici întrucât fiica acestuia, în vârstă de 3 ani avea deficiențe grave de auz. Prin coordonarea lui Cristian, colegii jandarmi din Galaţi au reuşit să-i achiziţioneze fetiţei o proteză auditivă şi astfel să-i redea surâsul şi sunetul muzicii.
-  August 2015 - „Să alergăm pentru Evelina”, o fetiţă în vârstă de 9 luni care suferea de fibroză chistică şi necesita o intervenție chirurgicală. Boala de care suferă fetiţa produce o creştere a vâscozității lichidelor din organism iar acest lucru poate bloca plămânii sau alte organe vitale. Cei 200 de participanţi au donat la finalul acţiunii suma de 11.400 lei, o reuşită aşa cum spune Cristian.
- Octombrie 2015 - „Să alergăm pentru Viorel Ganciu”, un băieţel care la numai 5 ani suferă de o boală amiotică, mai bine spus, copilul s-a născut fără degete la mâini şi picioare. Participanţii au reuşit ca la finalul acţiunii să strângă suma de 6.500 lei.
- Februarie 2016 - „Să alergăm pentru Eduard Paţilea”, un copil în vârstă de 1 an şi 3 luni căruia viaţa nu a făcut decât să-i ofere un „cadou” sumbru la aniversarea de 1 an şi anume cancer pe sistem nervos, diagnosticul corect fiind – meduloplastom convenţional de gradul 4. Cei aproximativ 200 de participanţi au donat suma de 11.500 lei şi astfel Eduard a putut începe tratamentul.
    
Sursa: Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila

 

Autor A.Frangu 28 Martie 2016, 12:44 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii