Infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere, depistate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

De Redactia 11 Octombrie 2019, 15:07 Galati

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la doi cetățeni ucraineni care au fost depistați încălcând regimul juridic al circulației rutiere.

În data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier  – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, cetățeanul ucrainean P.K., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca BMW, care avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare specific Olandei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulație de autoritățile din Olanda, din data de 28.10.2016.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat recent, autoturismul în cauză, în schimbul sumei de 2.000 de euro și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta este radiat din circulație.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul ucrainean, K.Y., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui ansamblu rutier, format dintr-un autovehicul marca Toyota și o remorcă, înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că pentru a conduce ansamblul de vehicule în cauză este necesară categoria „E”, pe care şoferul nu o deține.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul să conducă ansamblul de vehicule în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

 

Autor Redactia 11 Octombrie 2019, 15:07 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii