Patru moldoveni care stăteau ilegal în Galați au fost obligați să părăsească voluntar teritoriul României

De Comunicat 08 Septembrie 2022, 20:00 Galati

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Galaţi au desfăşurat astăzi o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini. Patru cetățeni străini au fost depistați cu şedere ilegală, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2100 lei și s-au emis patru decizii de returnare.

joi 8 septembrie polițiștii de imigrări din Galați au depistat cu şedere ilegală patru cetăţeni străini din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani, în urma unei acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat legal în țara noastră însă, la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul României şi nici nu au întreprins demersurile legale pentru prelungirea acestui drept.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional cei patru cetățeni străini cu amendă, în valoare totală de 2100 lei.

De asemenea, pe numele lor au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească voluntar teritoriul României în cel mult 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002,republicată, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Activiatatea polițiștilor de imigrări a fost sprijinită de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați.

 

Autor Comunicat 08 Septembrie 2022, 20:00 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii