Lansare editorială la Galați: Spiritul Çanakkale va rămâne veșnic viu/ Çanakkale ruhu ebedi yasayacak

De Redactia 16 Martie 2016, 23:54 Galati

afis lansareEditura Muzeului de Istorie Galaţi în parteneriat cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanta si Uniunea Democrata Turca din România – Filiala Galati va invita vineri, 18 martie 2016, ora 14,00, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului SPIRITUL ÇANAKKALE VA RAMÂNE VESNIC VIU / ÇANAKKALE RUHU EBEDI YASAYACAK , autor Gülten Abdula-Nazare.

”Ce s-a întâmplat în Çanakkele? De ce este importanta aceasta lupta si victorie pentru istoria Turciei dar si a lumii? Iata doua întrebari la care am dorit sa dau un raspuns prin aceasta lucrare. În acest an, odata cu comemorarea eroilor, am sarbatorit si aniversarea a 100 de ani de la Victoria luptelor de la Çanakkale. Bine, dar, ce s-a întâmplat la Gallipoli, si care este importanta victoriei câstigata la Çanakkale? Cu acest gând am încercat sa raspund la aceasta întrebare. Luptele de la Çanakkale cunoscute sub numele de „Campania de la Gallipoli” au lasat în urma una din cele mai sângeroase pagini de neuitat care au precedat începerea Primului Razboi Mondial.

Citind aceasta carte, poate ca veti întelege, mai bine, greselile din trecut împotriva umanitatii care se repeta din pacate în diferite regiuni ale lumii. Sper ca prin lectura acestei carti sa devenim mai buni si sa întelegem inutilitatea razboiului, sa ne unim fortele pentru un viitor si o lume pasnica fara conflicte, fara discriminari, o lume a pacii si a fraternitatii”. (Gülten Abdula-Nazare)

La eveniment participa domnul Ali Bozçalîskan, Consul General al Republicii Turcia la Constanta si domnul Osman Fedbi, Presedintele Uniunii Democrate Turce din România.

Evenimentul se va desfăsura la Muzeul „Casa Cuza Vodă” Galaţi, str. Al. I. Cuza, nr. 80.

Editura Muzeului de Istorie Galati

 

Autor Redactia 16 Martie 2016, 23:54 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii