Cel mai important concern educațional universitar de hospitality din Elveția va fi prezent la Galați

De Frimu Ghinea 04 Mai 2017, 08:49 Galati

Reprezentanți ai celui mai important concern educațional dedicat industriei ospitalității din Elveția vor fi prezenți la Galați, joi, 4 mai, în cadrul unui eveniment organizat de consultantul educațional IntegralEdu. În cadrul întâlnirii, tinerii interesați de pregătirea academică în domeniu vor putea lua parte la o prezentare a instituțiilor Swiss Education Group (SEG), a condițiilor și a oportunităților pe care acestea le oferă.

Elveția este recunoscută la nivel internațional ca fiind țara care exportă cei mai căutați profesioniști din industria ospitalității, fiind o adevărată rampă de lansare în acest sens, fie că vorbim despre management hotelier, design hotelier sau arte culinare. Statisticile arată că la nivel mondial există peste 112 milioane de angajați în această industrie și cu toate că și din partea românilor se observă o deschidere tot mai mare față de studiile universitare din domeniu, pentru mulți este încă neclar în ce anume constau aceste studii, ce pot face după finalizarea lor și cum pot să ajungă la o universitate elvețiană. Pentru aceasta am organizat și în acest an o serie de trei evenimente unde vor fi invitați reprezentanți ai celui mai important concern educațional universitar de hospitality din Elveția, Swiss Education Group, declară Catalina Arhire, Consultant Senior IntegralEdu și reprezentant Swiss Education Group în România.

În cadrul întâlnirii participanții vor putea afla care sunt cerințele pentru cei care doresc să lucreze în industria ospitalității, în management hotelier sau să profeseze în arta culinară, ce presupun studiile în aceste domenii, dar și ce abilități trebuie să-și dezvolte pentru a putea lucra în aceste industrii. Anual numărul tinerilor români care aleg să se pregătească la nivel academic pentru industria ospitalității în afara țării crește cu 10 %. Anul 2015 a reprezentat un moment-cheie în care românii și-au orientat atenția către studiile din acest domeniu, iar țara către care există cel mai mare interes este Elveția, urmată de Olanda și Marea Britanie, conform datelor IntegralEdu .

Evenimentele vor avea loc în perioada 3-6 mai 2017 la București, Galați și Iași, iar printre invitați se va număra și Tarek Kouatly, manager regional în cadrul SEG, care le va vorbi tinerilor despre oportunitățile de studiu și cele profesionale pe care le oferă concernul educațional elvețian, declară Catalina Arhire.

89 % dintre absolvenții SEG ajung în poziții de management în primii 5 ani de la absolvire

Swiss Education Group (SEG) este fondat în 1982 și cuprinde cinci instituții universitare cu profil turistic, unde se studiază tot ce ține de industria ospitalității, business și management în acest domeniu. Păstrând tradiția managementului hotelier din Elveția, toate programele de studiu oferite de SEG combină învățarea academică cu experiența practică și sunt concepute pentru a satisface nevoile angajatorilor din domeniu. Conform datelor colectate de instituție, peste 89 % dintre absolvenții săi ajung în poziții de manager/director/proprietar în mai puțin de 5 ani de la finalizarea studiilor.

 

Autor Frimu Ghinea 04 Mai 2017, 08:49 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii