Grupare specializată în contrabanda cu ţigări, destructurată la Galaţi

De Redactia 21 Aprilie 2016, 18:27 Galati

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Galaţi, Oancea, Folteşti şi Brăila, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) - Serviciul Teritorial Galaţi, având suportul de specialitate al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Serviciului de Operaţiuni Speciale Galaţi, au efectuat ieri descinderi la domiciliile mai multor persoane pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări.

În data de 20 aprilie 2016, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi politistii de frontiera au efectuat 29 de percheziţii, 60 de persoane fiind conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în luna noiembrie 2015 a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în introducerea în România, din Republica Moldova, a unor importante cantităţi de ţigarete. Mai multe persoane, cetăţeni români şi din R. Moldova au fost racolate de către liderii grupului infracţional, acestea fiind remunerate cu până la 100 de euro pe transport. După introducerea în ţară, ţigările erau valorificate de către alte persoane pe raza judeţului Galaţi, precum şi în municipiul Bucureşti, ţigările fiind livrate direct la domiciliile cumpărătorilor.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost estimat la peste 2.500.000 de lei. În urma percheziţiilor au fost ridicate 12 autoturisme, 64.180 lei, 6.755 euro, 200 dolari, 2 bancnote false de 50 euro fiecare, un pistol cu aer comprimat marca Bereta, 34 de cartele telefonice, 43 de telefoane mobile şi 3 pliculeţe cu substanţă albă despre care există suspiciuni că ar conţine droguri, care au fost preluate de către B.C.C.O. Galaţi în vederea continuării cercetărilor. Totodată au fost descoperite şi ridicate 864 de pachete de ţigări de contrabanda.

După audierea celor 60 de persoane, procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Galaţi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 13 persoane, acestea urmând a fi prezentate azi, 21 aprilie instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Faţă de alte trei persoane, procurorii au dispus măsura controlului judiciar.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galaţi               
Comisar de poliţie IRIMIA ION

 

Autor Redactia 21 Aprilie 2016, 18:27 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii