Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ”Tudor Pamfile”, ediția a XXVII-a, Galați

De A.Frangu 11 Decembrie 2017, 21:31 Galati

festival, foto Centrul cultural Dunarea de JosDuminică, 17 decembrie 2017, în Galați se va desfășura Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ”Tudor Pamfile”, ediția a XXVII-a. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și Primăria Municipiului Galați.

Vor participa ansambluri folclorice din județul Galați, din țară și din Republica Moldova. Eveniment care aduce pe scenă tradiții românești nealterate de trecerea timpului, festivalul își propune să prezinte spectatorilor obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă, cu Pluguşor, cu măşti, urşi şi capre, cu snoave, urături și colinde de altădată.

Debutul evenimentului are loc la ora 11,00, cu o reprezentație în fața sediului Consiliului Județean Galați, continuă pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde va avea loc colindarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităților, dar și a gălățenilor prezenți la Sfânta Liturghie.

De la ora 15.30, festivalul va continua cu un alai stradal de la Parcul Eminescu până la esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde va avea loc, de la ora 17.00, un spectacol cu obiceiuri și tradiții autentice de Crăciun și Anul Nou.

 

Autor A.Frangu 11 Decembrie 2017, 21:31 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii