DIICOT Galați a reținut doi inculpați pentru 7.1 kilograme de amfetamină

De Frimu Ghinea 14 Iulie 2022, 11:52 Galati

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea în 13 iulie pentru 24 de ore a doi inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reţinut că, în cursul lunii iulie 2022, cei doi inculpaţi au introdus în ţară cantitatea de aproximativ 7,1 kilograme de amfetamină, drog de mare risc înscris în Tabelul anexă nr. II al Legii nr. 143/2000 (republicată), în vederea comercializării acesteia pe teritoriul României. De asemenea, la data de 12.07.2022, unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant în timp ce transporta cantitatea de 4,45 grame amfetamină, pe care intenţiona să o comercializeze.

În cauză au fost puse în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Galaţi, Brăila şi Dâmboviţa, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate cantităţile de aproximativ 7,1 kilograme amfetamină şi 5 grame de canabis, precum şi suma de 11.000 de lei.

În urma sesizării judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, la data de 13.07.2022, a fost admisă propunerea dispunându-se arestare preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi - Serviciul Antidrog, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi - Serviciul Criminalistic, S.C.C.O. Dâmboviţa, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Autor Frimu Ghinea 14 Iulie 2022, 11:52 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii