Cătălin Cristache: Am declanșat demersurile de contestare în instanță a două Hotărâri de Consiliu Local promovate de primarul PSD Ionuț Pucheanu, prin care se înstrăinează ilegal două terenuri din patrimoniul Municipiului Galați

De Redactia 10 Ianuarie 2019, 16:12 Galati

La ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Galați, primarul Pucheanu (PSD) a promovat două hotărâri prin care se înstrăinează două terenuri aparținând municipalității în vederea construirii a două supermarketuri. Vorbim de aproape 1 hectar de teren intravilan (5.000 mp + 3.800 mp) dat pe nimic de Ionuț Pucheanu, foarte probabil în schimbul unor favoruri viitoare sau a unui comision foarte gras.

„În calitate de președinte al PMP Galați, am luat decizia de a ataca în contencios administrativ cele două HCL-uri promovate de primarul Pucheanu fără respectarea dispozițiilor legale. E timpul să spunem stop hoțiilor patronate de 30 de ani de PSD în Galați. Ei și-au umplut gușile, s-au îmbogățit peste măsură, iar în urma lor a rămas un oraș ciuruit, vlăguit și lipsit de perspective. Oamenii mor în continuare de frig în propriile case și lui Pucheanu îi arde doar cum să mai facă niște dolărei pe spatele gălățenilor”, a declarat Cătălin Cristache.

Ilegalitatea celor două HCL-uri constă în faptul că au fost promovate cu nerespectarea obligației instituite prin Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Legea impune prezentarea proiectului de hotărâre cu documentația integrală cu cel puțin 30 de zile înainte cât și organizarea unei dezbateri publice pentru a da posibilitatea persoanelor direct interesate (agenții economici, populația zonei) să formuleze propuneri sau puncte de vedere.

În acest sens, art. 7 alin. (2) din Legea nr. 52/2013 prevede în mod imperativ că proiectul de act normativ va fi adus la cunoștință publicului cu cel puțin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autoritățile publice și că anunțul trebuie să cuprindă: data afișării, nota de fundamentare, expunerea de motive, referat de aprobare privind necesitatea adoptării actului normativ, studiu de impact, locul și modalitatea în care cei interesați pot trimite propuneri sau opinii. Propunerile aprobate de Consiliul Local al Municipiului Galați nu au conținut aceste acte obligatorii prevăzute de lege.

„Evident, pe Pucheanu l-a durut fix în cot de respectarea legii 52/2003. El era preocupat să mai facă repede un bănuț pentru <<famiglia>> PSD înainte de Crăciun, că nu aveau săracii Dan Nica și Viorel Ştefan bani pentru Caraibe. Eu mi-am făcut datoria de om care iubește Galațiul și dorește să oprească jaful patronat de PSD – ALDE și am înștiințat legal Prefectura și Primăria Galați de intenția de a ataca în contencios administrativ, ca intervenient cele două hotărâri promovate de cel mai incompetent primar din istoria Galațiului”, a afirmat președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache.

Cele două terenuri înstrăinate, la propunerea primarului Ionuț Pucheanu (PSD), se află în amplasate în str. Siderurgiștilor, nr. 45, ele reprezentând, practic, terenul fostei autobaze Transurb. Consilierele PMP din CL Galați, Oana Claudia Iurescu și Nicoleta Badiu, au fost singurele care au votat împotriva celor două hotărâri vădit ilegale, care sărăcesc și mai mult patrimoniul Municipiului Galați și umplu ilegal buzunarele PSD-iștilor. ”Din păcate consilierii PNL au votat alături de actuala coaliție PSD-ALDE ce administrează orașul. Aici nu vorbim de a face opoziție de dragul opoziției ci de a reprezenta corect cetățenii care te-au ales, de a le apăra interesele peste orice altă înțelegere politică”, a mai spus Cătălin Cristache.

Biroul de presă al PMP Galați

 

 

Autor Redactia 10 Ianuarie 2019, 16:12 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii