Comuna Schela (GL) a sărbătorit Ziua de 8 Martie prin poezie, teatru, muzică şi dans

De Virgil Andronescu 09 Martie 2020, 20:46 Galati

schela gl 2020

Pe 7 martie 2020, ora 15.00, la Căminul Cultural din Schela, s-a desfăşurat un frumos spectacol de muzică, poezie și literatură: O floare, un zâmbet, un cântec.

L13 la Schela

Evenimentul a fost organizat de Primăria Comunei Schela și Consiliul Local Schela şi a fost dedicat zilei de 8 Martie. Acţiunea a început printr-o dublă prezentare de carte: poetul Mihai Vintilă a prezentat cartea Dirijorul de cuvinte, iar scriitorul Virgil Andronescu cartea Semne și cuie.

schela 8 martie 2020 schela 8 martie 2020 galati

Au participat Vlad Vasiliu actor la Teatrul Fani Tardini din Galaţi care a citit câteva dintre poeziile domniei sale apoi a ținut un moment recitativ din Cântecele lui Lae Chioru având ca fundal melodia interpretată de Irina Loghin. George Petrenco a cântat muzică ușoară. A fost prezentă în public şi apoi la microfon doamna Cătălina Şoltuz de la biblioteca V.A. Urechia Galaţi. Cristi Baranga a recitat o poezie de Adrian Paunescu. Doamna Rusu Veta de 90 ani, cetăţean al comunei Schela, a recitat câteva poezii printre care și Mama lui Ştefan cel Mare de Dimitrie Bolintineanu. Domnul Gavriliu Pantelimon, învățător, a vorbit câte ceva despre comună. Sebastian Golomoz, poet din Galați, a citit două poezii dintr-un volum personal. Silviu Covaci din Tecuci a cântat muzică populară. Ansamblul folcloric Spicul Senior, din comuna Siliştea, județul Brăila, pregătit de coregraf Damache Sandica, și cu soliștii Stan Alexia și Mirica Bianca au adus pe scenă cântecul şi jocul popular specific zonei de unde provin. Finalul a aparţinut artistului de muzică populară Nicu Mâță, solist din basarabia care a şi recitat poezia Mama de Grigore Vieru și a cântat.

 

Spectacolul a fost prezentat de ziarista Gabriela Popa. Publicul, sosit în număr mare, a fost bucurat cu un minunat eveniment cultural-artistic ce a împletit armonios teatrul, poezia, dansul și muzica, aceste arte dându-şi mâna într-un spațiu care, prin definiție se numește Cămin Cultural, şi au făcut ca ziua de 7 martie să rămână de neuitat.

S-au citit poezii ce au captat atenţia, s-a cântat muzica ușoară, șlagăre nemuritoare, şi muzica populară, s-a dansat în stilul pur traditional românesc, cu alte cuvinte actul cultural a fost la el acasă. Mulțumim tuturor artiștilor şi scriitorilor care au participat la acest eveniment deosebit de frumos dar mai ales mulțumiri deosebite domnului primar al comunei Schela pentru că ne-a primit cu brațele deschise în frumosul Cămin Cultural.

primar schela galati 2020 8 martie

Mulțumiri speciale şi pentru publicul prezent la spectacol care a rezonat cu tot ceea ce s-a întâmplat. Mulțumim, tuturor pentru implicare și participare!

 

Autor Virgil Andronescu 09 Martie 2020, 20:46 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii