Eroi şi infinitive de castani, la Făurei….

De Ionel Lazarică 21 Mai 2015, 11:35 Faurei

Faurei, monumentul eroilorÎn perioada 21-24 mai 2015, vor avea loc manifestări cultural artistice consacrate Zilelor Oraşului Făurei.

Astfel, în data de 21 mai, începând cu ora 8,00, va avea loc oficierea Sfintei Liturghii de Înălţarea Domnului şi de Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena, la Biserica Sf. Ioan Botezătorul din Făurei.

La ora 11,30 va avea loc deschiderea oficială a festivităţilor, cu un serviciu religios oficiat la Monumentul Eroilor din oraş, urmat de depuneri de coroane de flori şi rostirea de alocuţiuni.

Un moment important va fi constituit din trecerea în revistă, de către prof.de istorie Elena Gomolea  de la liceul din localitate, a luptelor şi jertfelor pe care tinerii neamului le-au adus pe altarul libertăţii.

În continuare,prof.de educaţie muzicală Vasilica Drăgan, va susţine, cu elevii din cadrul aceleiaşi instituţii şcolare, un program artistic dedicat celor care, în plină tinereţe, ca un castan în floare, au avut drept ultim cămin, tranşeele şi patul de armă… În acest sens, corul liceului va interpreta „Imnul eroilor”, ”Marşul gloriei”, ”Ardealul”, ”Drum bun”, ”Suntem români mereu”, ”Apa trece, pietrele rămân”, ”Limba noastră cea română”, ”Pentru ea” şi „Doamne ocroteşte-i pe români”.

De asemenea elevii vor rosti versuri din creaţiile poeţilor Adrian Păunescu, Grigore Vieru şi Vasile Alecsandri.

În data de 22 mai, începând cu ora 11,00, va avea loc Festivalul- concurs, cu premii, de muzică populară pentru copii intitulat „Flori de câmpie”, ediţia a XVI-a (prezentator eleva Florina Avram) iar de la ora 14,30 vor avea loc recitaluri de muzică populară susţinute de laureaţii concursului menţionat dar şi de tinere talente, în curs de afirmare.

La ora 20 vor începe recitalurile cunoscuţilor interpreţi de muzică uşoară Cristina Turcu Preda, Constantin Enceanu şi Viorica Macovei.

Pentru data de 23 mai, sunt programate următoarele manifestări:
- La ora 9,30 vor începe competiţiile sportive cu un cros pe categorii de vărstă, urmat de un concurs de biciclete şi un meci de fotbal între echipa din Făurei şi cea din Însurăţei.
- La ora 16,00 se va da startul crosului veteranilor care va fi urmat de recitaluri de muzică uşoară susţinute de artişti locali, urmând ca la ora 20,00 să intre în scenă artişti consacraţi precum Andreea Bălan, Alina Eremia, Dorian Popa şi trupa Maxim.

Programul se va încheia duminică 24 mai, cu un recital susţinut de fanfara „Iosif Ivanovici” din Brăila.

Îi invit, cu drag, pe toţi locuitorii din Făurei şi împrejurimi, dar şi pe toţi cei care au plecat  în zări îndepărtate, dar, într-un fel sau altul, sunt legaţi de oraşul nostru, să vină şi să  sărbătorim împreună. Sper că va fi un prilej de aducere aminte dar şi de bucurie, pentru toată lumea, participarea la manifestările dedicate oraşului nostru”- ne-a declarat primarul oraşului.Ionel Voinea.   

 

Autor Ionel Lazarică 21 Mai 2015, 11:35 Faurei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii