Un barbat omorat de un motostivuitor

De IPJ Braila 22 Iulie 2011, 22:47 Fapt divers
S.G. (46 de ani), din municipiu, electrician la o societate comercială din municipiu, a sesizat la Poliţie că un coleg de muncă, M.N. (48 de ani), din Brăila, a fost prins sub un motostivuitor, în timp ce efectua o lucrare de reparaţie la utilaj.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a constatat decesul persoanei în cauză, după care cercetările au fost preluate de lucrători de la Biroul de Investigaţii Criminale- linia de muncă Violenţă, împreună cu reprezentanţi ai I.T.M. Brăila.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, la orele 13.00, victima, angajată ca lăcătuş în cadrul societăţii, efectua în curtea unităţii o lucrare de reparaţie a motostivuitorului, utilajul fiind ridicat şi suspendat pe un cric hidraulic şi un vinci (mecanism de ridicare manuală). După ce s-a aşezat cu capul sub acest utilaj pentru a strânge cu cheile nişte şuruburi, la un moment dat, motostivuitorul a căzut de pe cric şi vinci, prinzându-l sub el. În urma impactului victima a suferit două fracturi craniene deschise care au condus la decesul pe loc al acesteia.

Din primele cercetări a rezultat că bărbatul era angajat al societăţii din anul 2005, iar ultima dată când i s-a făcut instructajul privind protecţia muncii a fost la 8.07.2011.

Cadavrul victimei a fost transportat la morga Serviciului de Medicină Legală Brăila pentru efectuarea autopsiei în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind accident de muncă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 319/2006.


 

Autor IPJ Braila 22 Iulie 2011, 22:47 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii