Tigari de contrabanda descoperite de politistii de frontiera

De A.Frangu 24 Ianuarie 2015, 12:00 Fapt divers

In urma unei actiuni desfăşurate în data de 21 ianuarie 2015 pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, au identificat mai multe persoane care încercau sa introduca ilegal în tara 17.500 pachete de tigari de contrabanda.

Actiunea s-a desfasurat în colaborare cu autorităţile de frontieră din R Moldova.

Dupa cum precizeaza ITPF Iasi, ”pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontiera Horodiştea, doi bărbaţi care incărcau colete voluminoase in două autovehicule de teren parcate in apropierea malului romanesc al raului Prut. Cand au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, persoanele in cauză nu s-au supus somatiilor legale si au fugit, abandonand mijloacele de transport.

In interiorul unuia dintre cele două autovehicule, inmatriculate in Bulgaria, au fost descoperite 35 de colete ce conţineau cantitatea de 17.500 pachete de ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Politistii de frontiera au demarat cerectarile si l-au identificat pe unul dintre bărbaţii implicati in actiunea de contrabanda, in persoana lui Costică A., in varstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţul Botoşani.

Totodata, poliţiştii de frontieră romani au procedat la informarea omologilor din Republica Moldova despre evenimentul de frontieră produs, iar la data de 23 ianuarie a.c., autoritatile de frontiera din R Moldova au informat ca, in urma cercetărilor efectuate, au identificat şapte persoane implicate in activitatea infracţională.

In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigaretele in valoare de  156.247 lei  au fost ridicate in vederea confiscării, iar autovehiculele in valoare de 22.100 lei au fost indisponibilizate pană la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă impreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate”.

 

Autor A.Frangu 24 Ianuarie 2015, 12:00 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii