Destructurarea unei grupări infracţionale

De Redactia 04 Februarie 2015, 11:44 Fapt divers

10 persoane, membre ale unui grup infracţional, sunt bănuite că ar fi recrutat tinere, prin intermediul unor anunţuri de angajare pentru o activitate de masaj erotic şi le-ar fi exploatat sexual, încasând zilnic peste 3.000 de lei. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descins, în această dimineaţă, la locuinţele lor.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Vrancea, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. –Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Sibiu.

A fost vizată destructurarea unei grupări infracţionale, formată din 10 persoane, specializată în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din cercetări s-a stabilit că, începând din ianuarie 2013, membrii grupării ar fi recrutat zeci de tinere (printre care minore, 15 ani), în scopul practicării prostituţiei în diverse locaţii din municipiile Galaţi şi Sibiu.

Pentru recrutarea tinerelor (de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară), membrii grupului organizat ar fi postat  anunţuri de angajare pentru o aşa-zisă activitate de masaj erotic, în presa scrisă şi pe site - uri de profil.

Din activitatea de prostituţie a victimelor, membrii grupării ar fi obţinut peste 3.000 de lei zilnic.

Persoanele bănuite urmează să fie conduse pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi, urmând a se propune măsurile legale ce se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi jandarmi.

 

Autor Redactia 04 Februarie 2015, 11:44 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii