Recomandarile politistilor pentru prevenirea furturilor de telefoane mobile în cadrul unităţilor de învăţământ

De IPJ Braila 21 Mai 2012, 15:35 Fapt divers
Plecând de la o reclamaţie primită în cursul acestei luni, prin care o tânără de 18 ani, din comuna Dudeşti, a sesizat poliţiştii despre faptul că, în timp ce se se afla în pauză, la liceul unde învaţă, persoane necunoscute i-au sustras din bancă telefonul mobil, în valoare de 167 de lei, poliţiştii de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţiii adresează următoarele recomandări:

Regulamentele şcolare interzic sau limitează folosirea telefonului mobil de către elevi atunci când sunt la cursuri, deoarere, pe de o parte, telefonul distrage atenţia elevului, iar, pe de altă parte, este un bun de valoare care îi poate tenta pe cei care sunt certaţi cu legea.

Acţiunea de a purta telefonul mobil la şcoală este o responsabilitate pe care trebuie să şi-o asume părinţii, cadrele didactice şi, nu în ultimul rând, elevii. Fiecare trebuie să înţeleagă, încă de la cele mai mici vârste, că, în primul rând, noi înşine trebuie să avem grijă de bunurile noastre şi că trebuie să manifestăm o conduită preventivă şi responsabilă în orice situaţie, fără să aşteptăm o astfel de atitudine din partea altora.

În situaţiile în care minorii sunt victime ale celor care le fură telefoanele, poliţiştii pot efectua cercetări, îi pot prinde şi sancţiona pe infractori, dar nu întotdeauna bunurile furate sunt recuperate. Sunt situaţii şi mai puţin fericite, atunci când, pentru sustragerea telefonului, a fost utilizată violenţa, victima suferind traume fizice sau emoţionale.

Fie că este o modă sau o necesitate stringentă, telefonul mobil trebuie folosit la şcoală şi pe stradă într-un mod discret, care să nu atragă atenţia persoanelor preatabile la comiterea de furturi. Acesta trebuie purtat în buzunarele din faţă ale hainelor şi, la şcoală, nu trebuie lăsat în bancă, în haină sau în ghiozdan, decât dacă posesorul se află în preajmă.


 

Autor IPJ Braila 21 Mai 2012, 15:35 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii